Wegens succes: tweede editie Young Antwerp Anchorage gepland in 2024

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dijck
Netwerkreceptie Young Antwerp Anchorage 2022
Netwerkreceptie Young Antwerp Anchorage 2022 © Zidis

Na een succesvolle aftrap in 2022, vindt op 30 mei 2024 de tweede editie plaats van Young Antwerp Anchorage (YAA). Dat jongerencongres valt met haar verfrissend concept voor en door jonge professionals goed in de smaak.

In 2022 sloegen vier maritieme jongerenverenigingen voor het eerst de handen in elkaar voor de organisatie van een toekomstcongres voor en door de maritieme, logistieke en havensector. De allereerste editie van Young Antwerp Anchorage was een groot succes. Maar liefst 170 jonge professionals vonden hun weg naar het KAVA Congres Centrum in Antwerpen. Tijd voor een nieuwe editie dus.

Mathias Adriaenssens is ook nu weer een van de initiatiefnemers: “De vorige editie bewees echt dat er een gat in de markt is voor dit concept. Vele jongeren lopen soms wat verloren op grote evenementen in de haven. Op dit congres is de drempel tot netwerken veel kleiner. We zijn blij dat alle organiserende partijen zich zo snel terug bereid vonden om hieraan mee te werken, en dit met evenveel enthousiasme”, zegt hij.

We zien dit netwerkevenement graag uitgroeien tot een vaste waarde binnen onze havengemeenschap

Het congres wordt opnieuw georganiseerd door vier verschillende netwerkorganisaties voor jongeren, zijnde Young Forward, Jong Voka/Alfaport Voka, ASV The Next Generation en YoungShip Belgium. Het toont de sterke band tussen alle beroepscategorieën binnen de maritieme en transportsector aan en bewijst dat jonge professionals over hun eigen beroepsgrenzen heen kunnen kijken.

“YAA is een mooie aanvulling op de bestaande havenbrede events in onze community door specifiek in te zetten op de jongerendoelgroep”, zegt Saskia Bultiauw (Alfaport Voka). “We zien dit netwerkevenement dan ook graag uitgroeien tot een vaste waarde binnen onze havengemeenschap. Vanuit onze havenkoepel Alfaport Voka steunen we deze tweede editie dan ook heel graag.”

Persoonlijke ontwikkeling

Net zoals in de eerste editie, zal ook persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Dat is een succesrecept dat Young Forward al enkele jaren toepast in haar Academies. Cynthia Clauwaert (Young Forward): “Als Young Forward zetten we al lang in op het ontwikkelen van soft skills en persoonlijke ontwikkeling, waar YAA op verder borduurt. Young Antwerp Anchorage ontstond niet alleen met de bedoeling om deze jonge starters en young potentials te helpen in de uitbreiding van hun netwerk met gelijkgestemden, maar ook om zowel specifieke kennis als niet alledaagse inzichten te helpen verwerven.”

Geen klassiek congres

De vorige editie bewees dat jongeren niet kiezen voor een klassiek congres. De lezingen waren kort en krachtig, er was veel ruimte voor discussie en netwerken gebeurde doelbewust en via een uitgekiend netwerkspel. Achteraf gingen alle deelnemers naar huis met een boek van een van de sprekers, met als doel de inzichten van het congres in de praktijk te brengen. Als kers op de taart waren er ook heel wat extra randactiviteiten zoals een fotosessie voor een nieuwe LinkedIn-foto.

“Het vernieuwend concept sloeg duidelijk aan”, zegt Jasper Geerts (ASV The Next Generation). “Ook dit jaar doen we ons uiterste best om sterke sprekers aan te trekken, met klassieke en minder klassieke thema’s en een uitgebreid moment van verbroedering. Uiteraard voorzien we ook enkele nieuwigheden.”

Het congres zal doorgaan op 30 mei 2024 in het KAVA Congres Centrum in Antwerpen. Momenteel werkt de organisatie aan het zoeken van sponsors en aan het programma dat binnen enkele weken wordt bekendgemaakt.

Wegens succes: tweede editie Young Antwerp Anchorage gepland in 2024 – Flows

Wegens succes: tweede editie Young Antwerp Anchorage gepland in 2024

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dijck
Netwerkreceptie Young Antwerp Anchorage 2022
Netwerkreceptie Young Antwerp Anchorage 2022 © Zidis

Na een succesvolle aftrap in 2022, vindt op 30 mei 2024 de tweede editie plaats van Young Antwerp Anchorage (YAA). Dat jongerencongres valt met haar verfrissend concept voor en door jonge professionals goed in de smaak.

In 2022 sloegen vier maritieme jongerenverenigingen voor het eerst de handen in elkaar voor de organisatie van een toekomstcongres voor en door de maritieme, logistieke en havensector. De allereerste editie van Young Antwerp Anchorage was een groot succes. Maar liefst 170 jonge professionals vonden hun weg naar het KAVA Congres Centrum in Antwerpen. Tijd voor een nieuwe editie dus.

Mathias Adriaenssens is ook nu weer een van de initiatiefnemers: “De vorige editie bewees echt dat er een gat in de markt is voor dit concept. Vele jongeren lopen soms wat verloren op grote evenementen in de haven. Op dit congres is de drempel tot netwerken veel kleiner. We zijn blij dat alle organiserende partijen zich zo snel terug bereid vonden om hieraan mee te werken, en dit met evenveel enthousiasme”, zegt hij.

We zien dit netwerkevenement graag uitgroeien tot een vaste waarde binnen onze havengemeenschap

Het congres wordt opnieuw georganiseerd door vier verschillende netwerkorganisaties voor jongeren, zijnde Young Forward, Jong Voka/Alfaport Voka, ASV The Next Generation en YoungShip Belgium. Het toont de sterke band tussen alle beroepscategorieën binnen de maritieme en transportsector aan en bewijst dat jonge professionals over hun eigen beroepsgrenzen heen kunnen kijken.

“YAA is een mooie aanvulling op de bestaande havenbrede events in onze community door specifiek in te zetten op de jongerendoelgroep”, zegt Saskia Bultiauw (Alfaport Voka). “We zien dit netwerkevenement dan ook graag uitgroeien tot een vaste waarde binnen onze havengemeenschap. Vanuit onze havenkoepel Alfaport Voka steunen we deze tweede editie dan ook heel graag.”

Persoonlijke ontwikkeling

Net zoals in de eerste editie, zal ook persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Dat is een succesrecept dat Young Forward al enkele jaren toepast in haar Academies. Cynthia Clauwaert (Young Forward): “Als Young Forward zetten we al lang in op het ontwikkelen van soft skills en persoonlijke ontwikkeling, waar YAA op verder borduurt. Young Antwerp Anchorage ontstond niet alleen met de bedoeling om deze jonge starters en young potentials te helpen in de uitbreiding van hun netwerk met gelijkgestemden, maar ook om zowel specifieke kennis als niet alledaagse inzichten te helpen verwerven.”

Geen klassiek congres

De vorige editie bewees dat jongeren niet kiezen voor een klassiek congres. De lezingen waren kort en krachtig, er was veel ruimte voor discussie en netwerken gebeurde doelbewust en via een uitgekiend netwerkspel. Achteraf gingen alle deelnemers naar huis met een boek van een van de sprekers, met als doel de inzichten van het congres in de praktijk te brengen. Als kers op de taart waren er ook heel wat extra randactiviteiten zoals een fotosessie voor een nieuwe LinkedIn-foto.

“Het vernieuwend concept sloeg duidelijk aan”, zegt Jasper Geerts (ASV The Next Generation). “Ook dit jaar doen we ons uiterste best om sterke sprekers aan te trekken, met klassieke en minder klassieke thema’s en een uitgebreid moment van verbroedering. Uiteraard voorzien we ook enkele nieuwigheden.”

Het congres zal doorgaan op 30 mei 2024 in het KAVA Congres Centrum in Antwerpen. Momenteel werkt de organisatie aan het zoeken van sponsors en aan het programma dat binnen enkele weken wordt bekendgemaakt.