Jack Baxter (Europa Road): “Britse brexitervaring nu voor België”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Salesteam Europa Road Belgium in Oostende
Salesteam Europa Road Belgium in Oostende © Europa Road

Het salesteam van de Engelse transportgroep Europa Road in Oostende wordt sinds kort geleid door Jack Baxter. Hij werkt al zeven jaar voor Europa Road en stelt nu zijn Britse brexitervaring ten dienste van Belgische in- en uitvoerders.

De wereldwijde Europa Worldwide Group maakt sinds vorig jaar stevig werk van het uitbouwen van zijn netwerk voor wegtransport met als uitvalsbasis Oostende. Vanuit het hoofdkantoor in Engeland werd geïnvesteerd in bijkomend rollend materieel en uitbreiding van het personeelsbestand tot 47 mensen. De vestiging in Oostende werd in september 2022 omgedoopt van Continental Cargo Carries naar Europa Road Belgium. De focus ligt op transport van volle ladingen, deelladingen en groupage in beide richtingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en het Europese vasteland.

In het kader van de reorganisatie voor verdere groei, werden in het salesteam acht nieuwe functies gecreëerd. Daarbij werden twee mensen gepromoveerd. Frank Goes (op de foto midden achteraan), die in Oostende al 25 jaar voor het bedrijf werkt, is voortaan verantwoordelijk voor de klantendienst. Als nieuwe hoofd van de vier accountmanagers (sales) kwam Jack Baxter (op de foto rechts achteraan) uit Engeland over.

In bedrijf geboren

Baxter werkt sinds drie jaar voltijds (voordien vier jaar deeltijds/als student) voor Europa Road en was branchmanager van de vestiging in Leeds. “Ik hielp importeurs en exporteurs uit Yorkshire door de brexit. Nu ik naar Oostende overgeplaatst werd, zal ik hetzelfde doen voor de klanten die in België gevestigd zijn. Mijn ervaring aan Britse zijde zal bijdragen om hun goederenstromen tussen het VK en de EU te optimaliseren.”

De jonge Engelsman, die volgende maand 24 wordt, is in het bedrijf geboren. “Ik ben de zoon van CEO van de Europa Worldwide Group Andrew Baxter. Doordat ik al van mijn veertiende vakantiejobs in het bedrijf deed en recht van de schoolbanken in het werk stapte, deed ik heel wat ervaring op.”

Andere cultuur

Sinds vorige zomer verblijft Baxter in Oostende en hij heeft het hier naar zijn zin. “Ik groeide op in Newark in het hart van Engeland en verlangde ernaar om eens aan een kust te wonen. De kennismaking met een andere cultuur is zeer verrijkend, dat zou iedereen in zijn leven eens moeten doen. Het is prachtig om steden als Oostende, Brugge, Gent, Brussel en ook de Ardennen te bezoeken.”

Nog mensen op komst

De uitbreiding naar 47 medewerkers was bijna een verdubbeling en het bedrijf wil de komende maanden nog mensen aanwerven. “Meer specifiek gaan we in strategische hublocaties marktmanagers introduceren”, zegt Carlo Turner, non-network & continent director van Europa Road Belgium.

“We blijven investeren. Vandaag telt onze Belgische vloot meer dan vierhonderd trailers en zijn we de derde grootste traileroperator vanuit Zeebrugge. In 2022 haalden we een omzet van 24 miljoen euro.”

Jack Baxter (Europa Road): “Britse brexitervaring nu voor België” – Flows

Jack Baxter (Europa Road): “Britse brexitervaring nu voor België”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Salesteam Europa Road Belgium in Oostende
Salesteam Europa Road Belgium in Oostende © Europa Road

Het salesteam van de Engelse transportgroep Europa Road in Oostende wordt sinds kort geleid door Jack Baxter. Hij werkt al zeven jaar voor Europa Road en stelt nu zijn Britse brexitervaring ten dienste van Belgische in- en uitvoerders.

De wereldwijde Europa Worldwide Group maakt sinds vorig jaar stevig werk van het uitbouwen van zijn netwerk voor wegtransport met als uitvalsbasis Oostende. Vanuit het hoofdkantoor in Engeland werd geïnvesteerd in bijkomend rollend materieel en uitbreiding van het personeelsbestand tot 47 mensen. De vestiging in Oostende werd in september 2022 omgedoopt van Continental Cargo Carries naar Europa Road Belgium. De focus ligt op transport van volle ladingen, deelladingen en groupage in beide richtingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en het Europese vasteland.

In het kader van de reorganisatie voor verdere groei, werden in het salesteam acht nieuwe functies gecreëerd. Daarbij werden twee mensen gepromoveerd. Frank Goes (op de foto midden achteraan), die in Oostende al 25 jaar voor het bedrijf werkt, is voortaan verantwoordelijk voor de klantendienst. Als nieuwe hoofd van de vier accountmanagers (sales) kwam Jack Baxter (op de foto rechts achteraan) uit Engeland over.

In bedrijf geboren

Baxter werkt sinds drie jaar voltijds (voordien vier jaar deeltijds/als student) voor Europa Road en was branchmanager van de vestiging in Leeds. “Ik hielp importeurs en exporteurs uit Yorkshire door de brexit. Nu ik naar Oostende overgeplaatst werd, zal ik hetzelfde doen voor de klanten die in België gevestigd zijn. Mijn ervaring aan Britse zijde zal bijdragen om hun goederenstromen tussen het VK en de EU te optimaliseren.”

De jonge Engelsman, die volgende maand 24 wordt, is in het bedrijf geboren. “Ik ben de zoon van CEO van de Europa Worldwide Group Andrew Baxter. Doordat ik al van mijn veertiende vakantiejobs in het bedrijf deed en recht van de schoolbanken in het werk stapte, deed ik heel wat ervaring op.”

Andere cultuur

Sinds vorige zomer verblijft Baxter in Oostende en hij heeft het hier naar zijn zin. “Ik groeide op in Newark in het hart van Engeland en verlangde ernaar om eens aan een kust te wonen. De kennismaking met een andere cultuur is zeer verrijkend, dat zou iedereen in zijn leven eens moeten doen. Het is prachtig om steden als Oostende, Brugge, Gent, Brussel en ook de Ardennen te bezoeken.”

Nog mensen op komst

De uitbreiding naar 47 medewerkers was bijna een verdubbeling en het bedrijf wil de komende maanden nog mensen aanwerven. “Meer specifiek gaan we in strategische hublocaties marktmanagers introduceren”, zegt Carlo Turner, non-network & continent director van Europa Road Belgium.

“We blijven investeren. Vandaag telt onze Belgische vloot meer dan vierhonderd trailers en zijn we de derde grootste traileroperator vanuit Zeebrugge. In 2022 haalden we een omzet van 24 miljoen euro.”