Patrick Abel (Montea): “Zeer grote vraag Duits logistiek vastgoed”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Patrick Abel van Montea
Patrick Abel © Patrick Abel

Logistieke vastgoedgroep Montea trok Patrick Abel aan om als country director Duitsland de groei bij onze oosterburen te leiden. Met een bagage van twintig jaar ervaring in de Duitse vastgoedsector zal hij in Frankfurt een eigen team uitbouwen.

Montea uit Erembodegem besloot in 2020 om na België, Frankrijk en Nederland ook de Duitse markt te betreden en zo zijn internationale slagkracht te vergroten. Montea ging daarvoor een partnership aan met het Duitse IMPEC Group GmbH. De samenwerking leidde tot de aankoop van twee ontwikkelgronden op strategische locaties in Mannheim en Leverkusen.

Om de aanwezigheid en slagkracht verder te versterken, heeft Montea een country director Duitsland aangeworven. De keuze viel op Patrick Abel, een Duitser met twintig jaar ervaring in de Duitse vastgoedsector. De afgelopen vijf jaar was hij lid van de raad van bestuur van Palmira Capital Partners met een duidelijke focus op de pan-Europese logistieke sector. Hij genoot een opleiding in economie, bedrijfskunde en behaalde een postgraduaat in real estate asset management.

Nabij consumptiepolen

“Onder de leiding van Patrick willen we onze Duitse portefeuille verder laten groeien op basis van de formule die Montea ook in België, Nederland en Frankrijk succesvol gemaakt heeft”, zegt CEO Jo De Wolf. “We zetten ons groeiverhaal verder met de focus op (her)ontwikkeling van strategische gronden nabij belangrijke consumptiepolen. Patrick is de geknipte man om ons sterke groeiverhaal ook in Duitsland vorm te geven. Hij is een gevestigde waarde in de sector en kan bouwen op een netwerk van ontwikkelaars, vastgoedeigenaren, makelaars, advocaten en adviesbureaus.”

Team Frankfurt

De nieuwe country director Duitsland oefent sinds januari zijn functie uit vanuit Frankfurt. Hij zal daar een lokaal team uitbouwen en het groeiplan Track’24 mee ondersteunen. “De actuele uitdagingen in de logistieke vastgoedsector kunnen boeiende opportuniteiten opleveren”, zegt Abel.
“In Duitsland blijft de vraag naar vernieuwende logistieke vastgoedoplossingen zeer groot. Een internationale speler als Montea kan hier zeker een antwoord op bieden. Ik kijk er naar uit mijn ervaring ter beschikking te stellen en een dynamisch team uit te bouwen om dit groeiverhaal te ondersteunen.”

Patrick Abel (Montea): “Zeer grote vraag Duits logistiek vastgoed” – Flows

Patrick Abel (Montea): “Zeer grote vraag Duits logistiek vastgoed”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Patrick Abel van Montea
Patrick Abel © Patrick Abel

Logistieke vastgoedgroep Montea trok Patrick Abel aan om als country director Duitsland de groei bij onze oosterburen te leiden. Met een bagage van twintig jaar ervaring in de Duitse vastgoedsector zal hij in Frankfurt een eigen team uitbouwen.

Montea uit Erembodegem besloot in 2020 om na België, Frankrijk en Nederland ook de Duitse markt te betreden en zo zijn internationale slagkracht te vergroten. Montea ging daarvoor een partnership aan met het Duitse IMPEC Group GmbH. De samenwerking leidde tot de aankoop van twee ontwikkelgronden op strategische locaties in Mannheim en Leverkusen.

Om de aanwezigheid en slagkracht verder te versterken, heeft Montea een country director Duitsland aangeworven. De keuze viel op Patrick Abel, een Duitser met twintig jaar ervaring in de Duitse vastgoedsector. De afgelopen vijf jaar was hij lid van de raad van bestuur van Palmira Capital Partners met een duidelijke focus op de pan-Europese logistieke sector. Hij genoot een opleiding in economie, bedrijfskunde en behaalde een postgraduaat in real estate asset management.

Nabij consumptiepolen

“Onder de leiding van Patrick willen we onze Duitse portefeuille verder laten groeien op basis van de formule die Montea ook in België, Nederland en Frankrijk succesvol gemaakt heeft”, zegt CEO Jo De Wolf. “We zetten ons groeiverhaal verder met de focus op (her)ontwikkeling van strategische gronden nabij belangrijke consumptiepolen. Patrick is de geknipte man om ons sterke groeiverhaal ook in Duitsland vorm te geven. Hij is een gevestigde waarde in de sector en kan bouwen op een netwerk van ontwikkelaars, vastgoedeigenaren, makelaars, advocaten en adviesbureaus.”

Team Frankfurt

De nieuwe country director Duitsland oefent sinds januari zijn functie uit vanuit Frankfurt. Hij zal daar een lokaal team uitbouwen en het groeiplan Track’24 mee ondersteunen. “De actuele uitdagingen in de logistieke vastgoedsector kunnen boeiende opportuniteiten opleveren”, zegt Abel.
“In Duitsland blijft de vraag naar vernieuwende logistieke vastgoedoplossingen zeer groot. Een internationale speler als Montea kan hier zeker een antwoord op bieden. Ik kijk er naar uit mijn ervaring ter beschikking te stellen en een dynamisch team uit te bouwen om dit groeiverhaal te ondersteunen.”