Logistieke softwareleverancier Descartes koopt Supply Vision

Nieuws, Mensen
Bart Meyvis
Global supply chain
Global supply chain © pixabay

De Amerikaanse Descartes Systems Group, marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven, neemt de Amerikaanse logistieke dienstverlener Supply Vision over voor 12 miljoen dollar. Descartes opereert in België vanuit zijn kantoren in Lier.

Supply Vision helpt logistieke dienstverleners al jarenlang om hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op te volgen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Phoenix (Arizona), levert applicaties voor het volledige supplychaintraject. Met het Supply Vision-platform kan elke stap in het proces in real time gevolgd worden.

“Het momentum voor digitalisering in de logistiek blijft toenemen”, zegt Scott Sangster, general manager Logistics Services Providers bij Descartes. “Om efficiënt aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd winstgevend te opereren, moeten logistieke dienstverleners investeren in oplossingen die processen bij meerdere partijen automatiseren en die gebruikmaken van realtime-informatie.”

12 miljoen dollar

Descartes kocht Supply Vision voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen dollar. Verder is er een potentiële prestatiegerelateerde vergoeding van maximaal 3 miljoen dollar, afhankelijk van het al dan niet bereiken van bepaalde omzetdoelstellingen van Supply Vision in elk van de eerste twee jaren na de overname. Elke earn-out zal naar verwachting worden betaald in boekjaar 2025 en boekjaar 2026.

“De overname van Supply Vision is een aanvulling op onze recente investeringen in QuestaWeb, Kontainers en Portrix, waarmee we onze aanwezigheid voor logistieke dienstverleners willen uitbreiden”, aldus Edward J Ryan, CEO van Descartes. “We kijken ernaar uit om met de klanten, partners en het team van experts van Supply Vision te blijven samenwerken om logistieke dienstverleners te helpen hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op een veilige, efficiënte en duurzame manier te beheren.”

Logistieke softwareleverancier Descartes koopt Supply Vision – Flows

Logistieke softwareleverancier Descartes koopt Supply Vision

Nieuws, Mensen
Bart Meyvis
Global supply chain
Global supply chain © pixabay

De Amerikaanse Descartes Systems Group, marktleider in het samenbrengen van logistiek-intensieve bedrijven, neemt de Amerikaanse logistieke dienstverlener Supply Vision over voor 12 miljoen dollar. Descartes opereert in België vanuit zijn kantoren in Lier.

Supply Vision helpt logistieke dienstverleners al jarenlang om hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op te volgen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Phoenix (Arizona), levert applicaties voor het volledige supplychaintraject. Met het Supply Vision-platform kan elke stap in het proces in real time gevolgd worden.

“Het momentum voor digitalisering in de logistiek blijft toenemen”, zegt Scott Sangster, general manager Logistics Services Providers bij Descartes. “Om efficiënt aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd winstgevend te opereren, moeten logistieke dienstverleners investeren in oplossingen die processen bij meerdere partijen automatiseren en die gebruikmaken van realtime-informatie.”

12 miljoen dollar

Descartes kocht Supply Vision voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen dollar. Verder is er een potentiële prestatiegerelateerde vergoeding van maximaal 3 miljoen dollar, afhankelijk van het al dan niet bereiken van bepaalde omzetdoelstellingen van Supply Vision in elk van de eerste twee jaren na de overname. Elke earn-out zal naar verwachting worden betaald in boekjaar 2025 en boekjaar 2026.

“De overname van Supply Vision is een aanvulling op onze recente investeringen in QuestaWeb, Kontainers en Portrix, waarmee we onze aanwezigheid voor logistieke dienstverleners willen uitbreiden”, aldus Edward J Ryan, CEO van Descartes. “We kijken ernaar uit om met de klanten, partners en het team van experts van Supply Vision te blijven samenwerken om logistieke dienstverleners te helpen hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op een veilige, efficiënte en duurzame manier te beheren.”