Hugo Van Dessel: “Eindelijk eerste grote event Supply Chain Masters”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Hugo Van Dessel
Hugo Van Dessel © Hugo Van Dessel

Hugo Van Dessel trad begin dit jaar aan als CEO van de netwerkorganisatie Supply Chain Masters. Hij bereidt momenteel samen met het officeteam en de werkgroepen de eerste ‘Dag van de Supply Chain Masters’ voor.

Verladersorganisatie ‘OTM’ en de vereniging voor inkoop en bedrijfslogistiek ‘VIB’ versmolten begin dit jaar tot de organisatie ‘Supply Chain Masters’. Aan het hoofd kwam Hugo Van Dessel te staan. Die is momenteel bezig met het eerste grootschalige postcovid-event van de nieuwe vereniging: de Dag van de Supply Chain Masters, die op 30 november in het Elisabeth Center (Antwerpen) plaatsvindt. Wij wilden weten hoe de voorbereidingen lopen.

“De Dag van de Supply Chain Masters is de opvolger van de vroegere Dag van Inkoop, Supply Chain en Logistiek, die VIB organiseerde”, zegt Van Dessel. “We mikken erop zo’n vier- à vijfhonderd professionals uit supplychain en inkoop te verwelkomen.”

A bright new world

Het thema sluit aan bij de tijdsgeest: a bright new world. De bezoekers krijgen een brede waaier aan sprekers aangeboden, gaande van Vlaams minister-president Jan Jambon, over logistiekexpert Alex Van Breedam of voormalige Flowsrookie Laurent Moyersoen, tot trendwatchers als Tom Palmaerts. Daarnaast is er ook het beursgedeelte en is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken. Het programma is onderverdeeld in verschillende thematische ‘streams’.

Dat laatste aspect is een grote troef, ondervindt Hugo. “Mensen hebben zo’n anderhalf jaar noodgedwongen thuisgezeten. Ze snakken er naar om weer connectie te maken met mensen uit de sector. Bij dit event kan dat weer face to face, mits vertoon van een ‘covid safe’-paspoort.”

Vijfhonderd bedrijven lid

Hoe kijkt Hugo terug op de eerste maanden aan het hoofd van de fusie-organisatie? “Die eerste maanden waren uitdagend. Als netwerkorganisatie is het niet evident om te opereren binnen covidbeperkingen. Maar van de luwte hebben we gebruik gemaakt om de integratie van OTM en VIB af te werken en ons te profileren als leidinggevende organisatie in de supplychainsector, die inzet op events en het delen van kennis. We blijven groeien: zo’n vijfhonderd bedrijven zijn lid, we bereiken zevenduizend individuen.”

Alle praktische details over het event vindt u hier.

Michiel Leen