Sjaak van der Linden (CLdN Cargo): “Eerste bestuursfunctie sectorclub”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Sjaak van der Linden
Sjaak van der Linden © LinkedIn CLdN Cargo

Sjaak van der Linden, head of Trailer & Flatbed Division van CLdN Cargo, neemt het engagement op van bestuurder bij The European Freight and Logistics Leaders’ Forum. Die in Brussel gebaseerde organisatie verenigt topspelers uit de supplychain.

The European Freight and Logistics Leaders’ Forum (F&L) presenteert zich als een onafhankelijke en discrete omgeving voor senior business leaders uit alle domeinen van de supplychain. Internationale toppers uit transport, logistiek en industrie komen er sinds 1994 bijeen om te leren, debatteren en netwerken.

“Door het sterk netwerk van de vereniging namen we destijds aan een van hun evenementen deel. Sindsdien is CLdN Cargo al bijna tien jaar lid en wonen we telkens de jaarlijkse bijeenkomsten bij”, vertelt Sjaak van der Linden, head of Trailer & Flatbed Division van CLdN Cargo.

Eerste bestuursfunctie

Zonet trad hij toe tot het bestuur van de organisatie, vanuit een gefundeerd engagement. “Dit is de eerste sectorvereniging waarvan ik bestuurder ben. De uitdagingen in onze sector maken dat het delen van informatie belangrijk is om de juiste stappen richting de toekomst te zetten. Door het delen van ervaringen en best practices met de leden en het bestuur van F&L, kunnen we samen werken aan een levensvatbare routekaart om het doel van alle belanghebbenden te bereiken.”

Van der Linden ziet een aantal prioritaire issues. “De veranderingen in wet- en regelgeving – onder andere CO2-reductie – vormen een uitdaging. Maar ook thema’s als digitalisering en duurzaamheid zijn het heden voor onze toekomstgeneratie.”

Britse markt rode draad

Sjaak van der Linden (56) is Nederlander en werkt sinds 2004 bij CLdN Cargo, de transportafdeling van CLdN Group. “In mijn huidige functie ‘head of Trailer & Flatbed Division’ leid ik een team van zeventig met kantoren in Rotterdam en Ipswich. Met een vloot van 1.250 Tautliners en Flats behartigen we transporten binnen ons Europese netwerk.”

“Ik werk al mijn hele carrière in de transportsector met als rode draad de Britse markt. In de afgelopen jaren zijn we er als groep in geslaagd ons netwerk in Europa substantieel uit te bouwen. Conform de ambities van de CLdN Group zal dit niet stoppen.”

Roel Jacobus