Nieuwe Britse regering werkt aan ‘freeports’ bij harde brexit

Nieuws, Mensen
Sven Josten

Een vrijhaven is een haven waar goederen kunnen worden gelost, geladen en opgeslagen zonder onderworpen te zijn aan invoerrechten en btw. In de meest ruime zin kunnen nog bijkomende vrijstellingen worden verleend, bijvoorbeeld vrijstelling van vennootschapsbelasting. Het is niet heel duidelijk hoe ver de Britse regering wil gaan. De aankondiging door de Britse regering dat er tien freeports zullen worden opgericht in het Verenigd Koninkrijk (VK), lokt diverse reacties uit. De Labouroppositie vreest dat er economische activiteiten uit het binnenland zullen verhuizen naar deze freeportzones en dat dit een race naar de bodem zal veroorzaken door het ontbreken van controles door de autoriteiten. Eigenaardig genoeg spreekt Boris Johnson zelf over slechts zes vrijhavens.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Nieuwe Britse regering werkt aan ‘freeports’ bij harde brexit – Flows

Nieuwe Britse regering werkt aan ‘freeports’ bij harde brexit

Nieuws, Mensen
Sven Josten

Een vrijhaven is een haven waar goederen kunnen worden gelost, geladen en opgeslagen zonder onderworpen te zijn aan invoerrechten en btw. In de meest ruime zin kunnen nog bijkomende vrijstellingen worden verleend, bijvoorbeeld vrijstelling van vennootschapsbelasting. Het is niet heel duidelijk hoe ver de Britse regering wil gaan. De aankondiging door de Britse regering dat er tien freeports zullen worden opgericht in het Verenigd Koninkrijk (VK), lokt diverse reacties uit. De Labouroppositie vreest dat er economische activiteiten uit het binnenland zullen verhuizen naar deze freeportzones en dat dit een race naar de bodem zal veroorzaken door het ontbreken van controles door de autoriteiten. Eigenaardig genoeg spreekt Boris Johnson zelf over slechts zes vrijhavens.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login