Douane richt pijlen op btw-carrousels met Chinese vracht

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het van oorsprong Duitse onderzoekscollectief Correctiv brengt de bal aan het rollen, onder andere via publicatie van hun bevindingen in De Tijd. Daarin klinkt het onomwonden dat de haven van Antwerpen en de luchthavens van Zaventem en Luik fungeren als draaischijf voor btw-fraude met importgoederen uit China. Ze zijn officieel bestemd voor adressen in verschillende Europese lidstaten, maar komen daar nooit aan. Stromannen en postbusfirma’s brengen de goederen naar de werkelijke bestemming in een andere Europese lidstaat. Door zeecontainers en luchtvracht op die manier te doen ‘verdwijnen’, ontduiken de invoerders de btw. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Douane richt pijlen op btw-carrousels met Chinese vracht – Flows

Douane richt pijlen op btw-carrousels met Chinese vracht

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het van oorsprong Duitse onderzoekscollectief Correctiv brengt de bal aan het rollen, onder andere via publicatie van hun bevindingen in De Tijd. Daarin klinkt het onomwonden dat de haven van Antwerpen en de luchthavens van Zaventem en Luik fungeren als draaischijf voor btw-fraude met importgoederen uit China. Ze zijn officieel bestemd voor adressen in verschillende Europese lidstaten, maar komen daar nooit aan. Stromannen en postbusfirma’s brengen de goederen naar de werkelijke bestemming in een andere Europese lidstaat. Door zeecontainers en luchtvracht op die manier te doen ‘verdwijnen’, ontduiken de invoerders de btw. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login