Antwerpse haven wil komaf maken met vervuiling door plastic pellets

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Iedereen kent wel de beelden van drijvende plasticsoep in de Stille Oceaan of de gruwelijke beelden van zeedieren die verstrikt raken in plasticafval. Maar de foto’s uit het eigen havengebied die vanochtend de presentatie rond ‘Zero Pellet Loss’ sieren, liegen er ook niet om. Op verschillende hotspots in de haven, in uithoeken van dokken en industrieterreinen, hoopt plasticafval zich op. Dat is lang niet allemaal afkomstig van de industrie: er is ook veel zwerfvuil bij. De dag waarop het Havenbedrijf zijn jaarlijkse duurzaamheidscongres houdt, schakelen haven, industrie en logistiek een versnelling hoger om het verlies aan plastic pellets tijdens het productie- en vervoerproces tegen te gaan. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Antwerpse haven wil komaf maken met vervuiling door plastic pellets – Flows

Antwerpse haven wil komaf maken met vervuiling door plastic pellets

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Iedereen kent wel de beelden van drijvende plasticsoep in de Stille Oceaan of de gruwelijke beelden van zeedieren die verstrikt raken in plasticafval. Maar de foto’s uit het eigen havengebied die vanochtend de presentatie rond ‘Zero Pellet Loss’ sieren, liegen er ook niet om. Op verschillende hotspots in de haven, in uithoeken van dokken en industrieterreinen, hoopt plasticafval zich op. Dat is lang niet allemaal afkomstig van de industrie: er is ook veel zwerfvuil bij. De dag waarop het Havenbedrijf zijn jaarlijkse duurzaamheidscongres houdt, schakelen haven, industrie en logistiek een versnelling hoger om het verlies aan plastic pellets tijdens het productie- en vervoerproces tegen te gaan. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login