Bevertrans breidt vloot uit

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Bevertrans Volvotrekkers
Bevertrans Volvotrekkers © Bevertrans

De West-Vlaamse transporteur Bevertrans breidt zijn vloot uit met 10% na een aankoop van 30 nieuwe FH-trekkers van Volvo Trucks. Voor een deel gaat het om een vernieuwing van de vloot, vijf van de lng-trekkers breiden de vloot uit.

De eerste twintig exemplaren – tien FH I-Save en tien lng-trekkers – zijn de afgelopen maanden geleverd. In het najaar volgen tien exemplaren van het nieuwe FH-model, eveneens in I-Save-uitvoering. “Duurzaamheid en brandstofbesparing speelden een belangrijke rol bij de beslissing”, klinkt het bij de zussen Liselotte, Charlotte en Marlotte Verhegge, die het familiebedrijf uit Zedelgem leiden.

Blinde vlek

Bevertrans zal straks over een vloot beschikken van 48 trekkers. Vijf van de lng-trekkers zijn een uitbreiding van de vloot, de andere zijn vervangingen. “De eerste lng-trekkers zijn sinds enkele weken in gebruik. De ervaringen zijn zeer positief. Zo is het tanken van vloeibaar aardgas zelden een probleem. De meeste trekkers hebben Zeebrugge als vertrekpunt maar dat is een blinde vlek: er is daar nog geen lng-vulstation. We merken wel een shift van de activiteiten naar Antwerpen, waar genoeg mogelijkheden zijn om lng te tanken. Het voordeel van zowel op lng als op diesel in te zetten, is dat we een grote flexibiliteit inbouwen. Een extra troef is dat lng geen beperking inhoudt voor ADR-vervoer”, zegt Marlotte. “Al onze voertuigen zijn ADR-gekeurd en dat garandeert een flexibele inzet.”

Evolutie

Bevertrans geeft aan dat het haar vloot sneller vernieuwt door de snelle evolutie van vrachtwagenmodellen op het vlak van brandstofverbruik, CO2-emissie en veiligheid. “Daarom vernieuwen we onze trekkers nu elke vijf jaar in plaats van elke zeven jaar. Om de CO2-uitstoot van de trekkers te verminderen, kozen we voor de FH 460 I-Save, die tot 10% minder diesel verbruikt, en voor de FH 460 LNG, omdat die tot 20% minder CO2 uitstoot dan een dieselversie”, besluit ze.

Yannick De Spiegeleir