Contargo tweemaal per week tussen Dourges en Antwerpen/Rotterdam

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
Delta 3 Terminal in het Noord-Franse Dourges
Delta 3 Terminal in het Noord-Franse Dourges © Contargo

Binnenvaartoperator Contargo start een nieuwe containerbargedienst tussen de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en de multimodale terminal Delta 3/LDCT in het Noord-Franse Dourges. Er zijn twee roundtrips per week.

Contargo North France breidt met de nieuwe verbinding zijn bestaande aanbod via de containerterminal in Valenciennes verder uit. Twee binnenschepen met een capaciteit van 78 teu verzorgen twee retourvaarten per week. Ze vervoeren alle soorten containers, inclusief gevaargoed (klasse 1 en 7 uitgezonderd) en reefers. Contargo organiseert ook het voor- en natransport per truck.

De transittijd tussen Antwerpen en Dourges bedraagt dertig uur, tussen Rotterdam en Dourges veertig uur.

Groot ontwikkelingspotentieel

Contargo komt met de verbinding tussen Dourges en de zeehavens tegemoet aan de vraag van de markt. “We hebben besloten om ons netwerk met de terminal in Dourges, waar wij een groot ontwikkelingspotentieel zien, uit te breiden. Dit komt bovenop de regelmatige diensten die wij sinds jaar en dag van en naar Valenciennes, de belangrijkste terminal voor zeecontainers in de regio, onderhouden. In totaal exploiteren we zeven binnenschepen met een wekelijkse capaciteit van meer dan 1.200 teu voor het multimodale containervervoer in Noord-Frankrijk”, zegt Gilbert Bredel, managing director Contargo North France.

Contargo tweemaal per week tussen Dourges en Antwerpen/Rotterdam – Flows

Contargo tweemaal per week tussen Dourges en Antwerpen/Rotterdam

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
Delta 3 Terminal in het Noord-Franse Dourges
Delta 3 Terminal in het Noord-Franse Dourges © Contargo

Binnenvaartoperator Contargo start een nieuwe containerbargedienst tussen de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en de multimodale terminal Delta 3/LDCT in het Noord-Franse Dourges. Er zijn twee roundtrips per week.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login