Waalse Novandi en Groupe Dufour nemen Avelgem Container Terminal over

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
20230327 Avelgem Container Terminal
De Avelgem Container Terminal langs de Schelde © De Vlaamse Waterweg/Seineschelde.be

Novandi, de groep achter DP World Liège Container Terminals, en de gediversifieerde Groupe Dufour nemen een meerderheidsbelang in Avelgem Container Terminal. Ook het transportbedrijf One Way Trucking is in de deal betrokken.

Avelgem Container Terminal (AVCT) was in 1990 de eerste inlandterminal in Vlaanderen. De terminal werd opgericht door Cees Groenenboom en Alain Zielens, die een paar jaar geleden plots overleed. Vandaag wordt de terminal geleid door zijn zoon Charles Zielens.

Novandi en Groupe Dufour verwerven 51% van de holding boven AVCT waarin de familie Zielens en het Nederlandse transportbedrijf De Groene Boom de overige aandeelhouders zijn”, legt Johan Gemels van Novandi uit. “Het transportbedrijf One Way Trucking, dat in handen is van de familie Zielens en het Nederlandse transportbedrijf Overbeke, wordt mee overgenomen. Novandi en Dufour hebben elk de helft van de aandelen.” Met de overname zet de Waalse groep de stap naar Vlaanderen.

Het beheer van de terminal blijft in handen van de familie Zielens.

Novandi, een Luikse groep die al negentig jaar actief is in intermodaal vervoer en intermodale logistiek, is de grootste intermodale speler in Wallonië. Zij baten onder meer DP World Liège Container Terminals en Liège Logistics Intermodal uit.

Groupe Dufour is een gediversifieerde groep met een duizendtal medewerkers en verschillende vestigingen in België en Frankrijk. Het bedrijf bestaat meer dan honderd jaar.

Avelgem-Pecq

AVCT behandelt jaarlijks zo’n 30.000 teu op een oppervlakte van 2 hectare. De nieuwe eigenaren willen de capaciteit uitbreiden. “Omdat de uitbreidingsmogelijkheden in Avelgem beperkt zijn, kijken we naar het 10 kilometer verderop gelegen Pecq, waar Dufour een nieuwe kade heeft. In de toekomst zouden we dan spreken van Avelgem-Pecq”, besluit Johan Gemels.

Waalse Novandi en Groupe Dufour nemen Avelgem Container Terminal over – Flows

Waalse Novandi en Groupe Dufour nemen Avelgem Container Terminal over

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
20230327 Avelgem Container Terminal
De Avelgem Container Terminal langs de Schelde © De Vlaamse Waterweg/Seineschelde.be

Novandi, de groep achter DP World Liège Container Terminals, en de gediversifieerde Groupe Dufour nemen een meerderheidsbelang in Avelgem Container Terminal. Ook het transportbedrijf One Way Trucking is in de deal betrokken.

Avelgem Container Terminal (AVCT) was in 1990 de eerste inlandterminal in Vlaanderen. De terminal werd opgericht door Cees Groenenboom en Alain Zielens, die een paar jaar geleden plots overleed. Vandaag wordt de terminal geleid door zijn zoon Charles Zielens.

Novandi en Groupe Dufour verwerven 51% van de holding boven AVCT waarin de familie Zielens en het Nederlandse transportbedrijf De Groene Boom de overige aandeelhouders zijn”, legt Johan Gemels van Novandi uit. “Het transportbedrijf One Way Trucking, dat in handen is van de familie Zielens en het Nederlandse transportbedrijf Overbeke, wordt mee overgenomen. Novandi en Dufour hebben elk de helft van de aandelen.” Met de overname zet de Waalse groep de stap naar Vlaanderen.

Het beheer van de terminal blijft in handen van de familie Zielens.

Novandi, een Luikse groep die al negentig jaar actief is in intermodaal vervoer en intermodale logistiek, is de grootste intermodale speler in Wallonië. Zij baten onder meer DP World Liège Container Terminals en Liège Logistics Intermodal uit.

Groupe Dufour is een gediversifieerde groep met een duizendtal medewerkers en verschillende vestigingen in België en Frankrijk. Het bedrijf bestaat meer dan honderd jaar.

Avelgem-Pecq

AVCT behandelt jaarlijks zo’n 30.000 teu op een oppervlakte van 2 hectare. De nieuwe eigenaren willen de capaciteit uitbreiden. “Omdat de uitbreidingsmogelijkheden in Avelgem beperkt zijn, kijken we naar het 10 kilometer verderop gelegen Pecq, waar Dufour een nieuwe kade heeft. In de toekomst zouden we dan spreken van Avelgem-Pecq”, besluit Johan Gemels.