Galloo Recycling rouwt om verlies site manager Brugge

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Thomas Teerlynck
Thomas Teerlynck © Galloo

Thomas Teerlynck (39), manager van de Brugse site van West-Vlaams metaalrecyclagespeler Galloo, liet het leven bij een fietsongeval. “Dit heeft een enorme impact op ons bedrijf. Thomas was enorm geliefd”, zegt Sylvie Sarlet, woordvoerder van Galloo.

Teerlynck was sinds 2017 aan de slag bij Galloo en had sinds begin dit jaar de leiding genomen over de Brugse inzamelsite van het recyclagebedrijf.

De man overleed dinsdagnamiddag 28 mei toen hij werd aangereden. Hij was samen met een groep vrienden per fiets bezig aan de afdaling van de bekende Mont Ventoux in Frankrijk. Zijn verwondingen werden hem fataal.

Goedlachse collega

Het plotse overlijden van hun collega zorgt voor een enorme verslagenheid op de werkvloer bij Galloo. “Hij was een intelligente, goedlachse en aimabele collega, met enorm veel enthousiasme om zijn projecten aan te pakken. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden in deze moeilijke periode”, zegt Sarlet.

Galloo Recyling, met hoofdzetel in Menen, is één van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa met 45 afdelingen verspreid over België, Frankrijk en Nederland. Het recycleerde vorig jaar 915.254 ton ferrometalen en 117.127 ton non-ferrometalen en ontmantelt dertig schepen per jaar. In North Sea Port beschikt Galloo over een gespecialiseerde scheepssloperij en van daaruit voorziet het ook in overzeese export.