Nikola, Montea, ‘Joseph Schulte’, Wijnegem en mijnenbestrijding

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Mijnenbestrijder 'AMS 60 Bernisse' in Nieuwpoort
Mijnenbestrijder ‘AMS 60 Bernisse’ in Nieuwpoort © Belgian Navy

Montea boekt winst van 42,3 miljoen euro, Nikola roept 209 Nikola Tre e-trucks terug, expo ‘mijnenbestrijding op zee’ nog tot zondag in Nieuwpoort, en ander kort nieuws.

MONTEA –

Logistiek vastgoedontwikkelaar Montea heeft in het eerste halfjaar van 2023 een operationele winst geboekt van 42,3 miljoen euro, een stijging met 30% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het te realiseren investeringsvolume in de eerste jaarhelft bedroeg 160 miljoen euro, verdeeld over 130 miljoen euro nieuwe ontwikkelingen voornamelijk op eigen grondlocaties en 30 miljoen euro duurzaamheidsinvesteringen. Voor het tweede opeenvolgende kwartaal noteert de groep een bezettingsgraad van 100%. Montea realiseerde vorig jaar de grootste portefeuillegroei uit zijn geschiedenis. De totale portefeuillewaarde bedroeg eind 2022 2,2 miljard euro. (KH)

TERUGROEPACTIE –

Vrachtwagenfabrikant Nikola heeft een terugroepactie gestart voor zijn Nikola Tre elektrische vrachtwagen. Het bedrijf heeft ook de verkoop ervan tijdelijk stopgezet, zo kondigt Nikola aan op zijn website. Het bedrijf, dat benadrukt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat, geeft aan dat er 209 voertuigen zijn getroffen door de terugroepactie. Nikola verwijst naar de voorlopige bevindingen van een externe onderzoeker. Die wees een koelmiddellek in een accupakket aan als waarschijnlijke oorzaak van een vrachtwagenbrand op 23 juni 2023 op het hoofdkantoor van het bedrijf in Phoenix, Arizona. Het incident deed zich voor in een e-truck die geparkeerd stond in de fabriek van het bedrijf in Coolidge, Arizona. (KDJ)

EXPO MIJNENBESTRIJDING –

In de vismijn van Nieuwpoort loopt nog tot en met zondag 20 augustus de tentoonstelling over de geschiedenis van mijnbestrijding op zee, georganiseerd door de Marine in samenwerking met de stad Nieuwpoort. Je ziet er oude uniformen en topstukken uit de Tweede Wereldoorlog, tot een gedetailleerde maquette van de aankomende mijnenbestrijdingsvaartuigen. Vorig weekend (12-13 augustus 2023) was de ‘AMS 60 Bernisse’ te gast (zie foto), een voormalige Belgische kustmijnenveger die na zijn dienst door een groep particulieren gekocht werd. De tentoonstelling ‘Van vegen tot jagen, evolutie van mijnenbestrijding op zee’ is tot en met 20 augustus dagelijks gratis te bezichtigen in zaal Iseland van de stedelijke vismijn. (RJ)

ONTSNAPPING ODESA –

Het containerschip ‘Joseph Schulte’ van 9.403 teu dat gisteren na 539 dagen is kunnen ontsnappen uit de haven van Odesa, is aangekomen in Istanbul. Dat meldt persagentschap Reuters. Onmiddellijk na de Russische inval in Oekraïne werden de activiteiten in de haven van Odesa stopgezet en zat de ‘Joseph Schulte’ gevangen. Het schip, dat eigendom is van de Duitse rederij Schulte, heeft uiteindelijk 539 dagen vastgezeten. Oekraïne heeft een tijdelijke corridor voor koopvaardijschepen ingesteld. Het gaat om een zogenaamde humanitaire corridor voor de export van Oekraïens graan die nodig is voor de mondiale voedselvoorziening. De ‘Joseph Schulte’ volgde duidelijk die corridor, want het containerschip bleef opvallend dicht langs de Roemeense kust varen. Het is de bedoeling dat ook graanschepen die kustroute zullen gaan volgen. Rusland heeft nog steeds niet aangegeven of het de nieuwe scheepvaartcorridor zal respecteren. Vaartuigen die de corridor gebruiken, doen dat dan ook op eigen risico. (KDJ)

WEGWERKZAAMHEDEN WIJNEGEM –

Vanaf woensdag 23 augustus voert een aannemer gedurende maximaal drie dagen een herstelling uit aan het wegdek van de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Vier betonplaten op de Merksemsebaan kort voor het kruispunt met de Industrielaan verkeren in slechte staat, zodat een herstelling van het wegdek nodig is om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te garanderen. Een aannemer zal de beschadigde betonplaten uitbreken en vervangen door een nieuwe asfaltverharding. De werken situeren zich kort voor het kruispunt met de Industrielaan in de richting van Deurne. Het verkeer passeert plaatselijk via één rijstrook. (KDJ)

KALLOSLUIS –

De Kallosluis in de haven van Antwerpen is op maandag 21 augustus van 6.00 uur tot 18.00 uur tijdelijk buiten dienst wegens onderhoudswerken. De sluis is dan gesperd voor alle scheepvaart. (JD)

Nikola, Montea, ‘Joseph Schulte’, Wijnegem en mijnenbestrijding – Flows

Nikola, Montea, ‘Joseph Schulte’, Wijnegem en mijnenbestrijding

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Mijnenbestrijder 'AMS 60 Bernisse' in Nieuwpoort
Mijnenbestrijder ‘AMS 60 Bernisse’ in Nieuwpoort © Belgian Navy

Montea boekt winst van 42,3 miljoen euro, Nikola roept 209 Nikola Tre e-trucks terug, expo ‘mijnenbestrijding op zee’ nog tot zondag in Nieuwpoort, en ander kort nieuws.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.