Nachtopening Medrepair S11 gratis tijdens wegenwerken

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Containerdepot S11 bij het Antwerpse Deurganckdok
Containerdepot S11 bij het Antwerpse Deurganckdok © Medrepair/ MSC Belgium

Op het containerdepot Medrepair S11 in de haven van Antwerpen starten aanstaande maandag wegenwerken. Om de overlast te beperken, wordt de nachtopening van het depot tijdelijk gratis gemaakt.

Vanaf maandag 31 mei tot en met woensdag 30 juni zijn er wegenwerken in het containerdepot Medrepair S11. Er zijn maar twee van de drie rijstroken voor vrachtwagens beschikbaar: een geïmproviseerde rijstrook om het verkeer om te leiden en één uitrit (in plaats van twee). 

Verplichte vooraanmelding ‘dryvans’

Medrepair voert een aantal maatregelen in om de hinder door de werkzaamheden te beperken. Zo is voorregistratie voor ‘dryvans’ verplicht. Preregistraties voor reefers of andere apparatuur wordt sterk aanbevolen. Pauzes nemen op het terrein van Medrepair S11 is tijdens de werken niet toegestaan. Containers controleren op het terrein is volgens het bedrijf vrij moeilijk. 

Gratis nachtopening 

Ook wordt transporteurs aangeraden om gebruik te maken van de nachtopening. Die is voor de duur van de werken gratis gemaakt van maandag tot vrijdag (22.00 uur tot 6.00 uur). Voor nachtopening dient de preregistratie gecombineerd te worden met een registratie bij Flexgate. Op het terrein worden extra medewerkers ingezet om het verkeer te regelen. 

Michiel Leen