Nieuwe terminals voor Fast Group in Ierland en Polen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De nieuwe, 4.500 meter grote bulkterminal van Fast Groupin Szczecin is al sinds het begin van het jaar operationeel, maar werd op 19 mei officieel ingehuldigd. Fast Lines is al sinds de opstart van het bedrijf in 1991 in Szczecin aanwezig. Het familiebedrijf gaat er prat op dat stichter Herman Scheers en zijn team er destijds de eerste moderne breakbulkterminal opstartten.

“Werden er vanuit Szczecin aanvankelijk vooral chemicaliën verscheept, dan evolueerde de terminal in de afgelopen jaren vooral richting gemengde breakbulk”, vertelt Fast Group-voorzitter Catrien Scheers ons. De ontwikkeling van nieuwe infrastructuren, aangepast aan die veranderende noden, kon niet uitblijven. “Drie jaar geleden begonnen we van hieruit mineralen te verschepen voor Eti Maden”, zegt Catrien Scheers in haar openingsspeech. “Door de toenemende volumes ontwikkelde, bouwde en financierde Fast deze mooie nieuwe bulkterminal.”

5.400m² extra

Op 12 mei opende Fast Lines ook zijn nieuwe magazijn in het Ierse Drogheda, in aanwezigheid van Drogheda’s burgemeester Tom Roes. Het nieuwe magazijn is opgedeeld in twee even grote ruimtes, de ene voor de opslag van houtpellets, de andere voor de opslag van bulk – en breakbulkproducten. Die nieuwe installatie is goed voor een oppervlakte van 5.400 vierkante meter, wat de totale oppervlakte van de Fastmagazijnen in Drogheda op 15.400 vierkante meter brengt. “We verzorgen al 25 jaar een verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Polen. De nieuwe terminals passen in onze visie op een totale logistiek”, besluit Scheers. 

Michiel Leen