Danny’s droom gaat in vervulling met aangepaste overslagkraan

Nieuws, Mensen
Koen Heinen
kraanbedrijf Buermans
Danny Van den Dool op zijn aangepaste kraan © Kraanbedrijf D. Buermans

Danny Van den Dool, werknemer van Kraanbedrijf D. Buermans, zag recent zijn droom in vervulling gaan. Ondanks een fysieke beperking aan een arm, heeft hij zijn eerste schip gelost met een aangepaste overslagkraan.

Danny werkt al sinds 2004 voor het kraanbedrijf en is er een gewaardeerd medewerker. Als schipperszoon koesterde hij een diepgewortelde passie voor kranen en was hij al van jongs af gefascineerd door de werking ervan. Die passie leidde uiteindelijk tot zijn professionele roeping bij Kraanbedrijf D. Buermans uit Olen.

Doorzettingsvermogen

“Ondanks de uitdagingen waarmee Danny werd geconfronteerd, waaronder een significatie beperking aan zijn arm, hebben we altijd in zijn potentieel geloofd. De aard van zijn beperking zou voor velen een obstakel betekenen, maar Danny’s vastberadenheid en toewijding waren onwrikbaar. Van zijn eerste dagen op de Bobcat tot zijn latere werkzaamheden op de dumper, heeft hij bewezen dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid onoverwinnelijk zijn ondanks zijn fysieke beperking”, zegt Daniel Buermans, eigenaar van het bedrijf.

Technologisch hoogstandje

Om de droom van Danny in vervulling te laten gaan, startte het bedrijf een zoektocht naar de juiste aanpassingen die nodig waren. “Dat heeft veel denkwerk gevergd binnen het team van ons kraanbedrijf. Ervaren hoofdmekanieker Koen en Danny zelf brachten de specifieke vereisten in kaart om Danny in staat te stellen een kraan te bedienen. Nadat dit grondig was uitgewerkt, moesten de ideeën in de praktijk worden getest en geïmplementeerd. Na een intensieve zoektocht vonden we de ideale partner in het bedrijf De Bruycker Kemp uit Halle. Het was voor beide bedrijven de eerste keer dat ze een overslagkraan aanpasten, specifiek op maat van Danny. De samenwerking resulteerde uiteindelijk in een technologisch hoogstandje“, vertelt Buermans.

Lees verder onder de foto.

kraanbedrijf Buermans Danny Van den Dool
Danny lost zijn eerste schip

Grenzen verlegd

Nog meer dan het technologisch hoogstandje ziet Daniel Buermans in de operatie een toonbeeld van de kracht van samenwerking en inclusie. “De grenzen van wat mogelijk werd geacht, werden verlegd. Voor Danny en Kraanbedrijf D. Buermans betekent deze gebeurtenis een triomf van vastberadenheid, innovatie en inclusie. Als bedrijf zijn we trots op Danny’s prestatie en erkennen we de inzet van alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze historische mijlpaal”, besluit hij.

Danny’s droom gaat in vervulling met aangepaste overslagkraan – Flows

Danny’s droom gaat in vervulling met aangepaste overslagkraan

Nieuws, Mensen
Koen Heinen
kraanbedrijf Buermans
Danny Van den Dool op zijn aangepaste kraan © Kraanbedrijf D. Buermans

Danny Van den Dool, werknemer van Kraanbedrijf D. Buermans, zag recent zijn droom in vervulling gaan. Ondanks een fysieke beperking aan een arm, heeft hij zijn eerste schip gelost met een aangepaste overslagkraan.

Danny werkt al sinds 2004 voor het kraanbedrijf en is er een gewaardeerd medewerker. Als schipperszoon koesterde hij een diepgewortelde passie voor kranen en was hij al van jongs af gefascineerd door de werking ervan. Die passie leidde uiteindelijk tot zijn professionele roeping bij Kraanbedrijf D. Buermans uit Olen.

Doorzettingsvermogen

“Ondanks de uitdagingen waarmee Danny werd geconfronteerd, waaronder een significatie beperking aan zijn arm, hebben we altijd in zijn potentieel geloofd. De aard van zijn beperking zou voor velen een obstakel betekenen, maar Danny’s vastberadenheid en toewijding waren onwrikbaar. Van zijn eerste dagen op de Bobcat tot zijn latere werkzaamheden op de dumper, heeft hij bewezen dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid onoverwinnelijk zijn ondanks zijn fysieke beperking”, zegt Daniel Buermans, eigenaar van het bedrijf.

Technologisch hoogstandje

Om de droom van Danny in vervulling te laten gaan, startte het bedrijf een zoektocht naar de juiste aanpassingen die nodig waren. “Dat heeft veel denkwerk gevergd binnen het team van ons kraanbedrijf. Ervaren hoofdmekanieker Koen en Danny zelf brachten de specifieke vereisten in kaart om Danny in staat te stellen een kraan te bedienen. Nadat dit grondig was uitgewerkt, moesten de ideeën in de praktijk worden getest en geïmplementeerd. Na een intensieve zoektocht vonden we de ideale partner in het bedrijf De Bruycker Kemp uit Halle. Het was voor beide bedrijven de eerste keer dat ze een overslagkraan aanpasten, specifiek op maat van Danny. De samenwerking resulteerde uiteindelijk in een technologisch hoogstandje“, vertelt Buermans.

Lees verder onder de foto.

kraanbedrijf Buermans Danny Van den Dool
Danny lost zijn eerste schip

Grenzen verlegd

Nog meer dan het technologisch hoogstandje ziet Daniel Buermans in de operatie een toonbeeld van de kracht van samenwerking en inclusie. “De grenzen van wat mogelijk werd geacht, werden verlegd. Voor Danny en Kraanbedrijf D. Buermans betekent deze gebeurtenis een triomf van vastberadenheid, innovatie en inclusie. Als bedrijf zijn we trots op Danny’s prestatie en erkennen we de inzet van alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze historische mijlpaal”, besluit hij.