Topman ICO Marc Adriansens blijft nog half jaar na pensioen

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Managing director ICO Marc Adriansens
Managing director ICO Marc Adriansens © ICO

Nadat hij vandaag de wettelijke pensioenleeftijd bereikte, blijft Marc Adriansens (67) nog tot april 2024 aan het hoofd van International Car Operators (ICO) in Zeebrugge en Antwerpen. Intussen zoekt de Japanse eigenaar NYK verder naar een opvolger.

Marc Adriansens wordt vandaag 10 oktober 67 jaar, de wettelijke pensioenleeftijd. Naast felicitaties – ook namens Flows – wordt met argusorgen uitgekeken naar de opvolging van deze immer nijvere en diplomatische captain of industry. Want de Bruggeling, die later naar De Haan verhuisde, laat zeer grote schoenen na om te vullen. Hij is in de eerste plaats managing director van International Car Operators, waar hij sinds 1984 werkt.

Nadat de Japanse scheepvaartgroep NYK 14 jaar geleden ICO volledig van PSA overnam, groeide het bedrijf onder zijn leiding tot de grootste autobehandelaar van Europa en misschien ter wereld. In Zeebrugge en Antwerpen verwerkt ICO jaarlijks meer dan twee miljoen wagens in deepsea- en shortsea-roro. Daarbij komen nog professionele voertuigen, high & heavy en projectcargo. Steevast schrijft Adriansens de groei van ICO toe aan het grote vertrouwen dat de ruim 1.200 medewerkers (personeel en havenarbeiders) van de Japanse eigenaar NYK krijgen.

Daarnaast is hij bestuurslid van de Europese sector van autologistiek ECG en de Voka-Havenvereniging, die bedrijven uit de vier Vlaamse havens verenigt. In Zeebrugge is hij voorzitter van de vereniging van private bedrijven Apzi-Voka en de Centrale van Werkgevers Zeebrugge (Cewez).

Fakkel doorgeven

De jongste jaren werd in de wandelgangen van Zeebrugge druk gespeculeerd over de ‘troonopvolging’ bij ICO. Vooral dit jaar waren er tal van geruchten over eventuele kandidaten uit binnen- en buitenland.  De redactie van Flows vernam dat eigenaar NYK diverse cv’s bestudeerde maar dat er nog geen akkoord over een nieuwe managing director werd bereikt.

“Dat klopt”, bevestigt Marc Adriansens. “Daarom werd met de aandeelhouder afgesproken dat ik nog tot april 2024 aan de slag blijf om de overgang naar een nieuwe managing director te helpen voorbereiden. Ik doe het nog steeds zeer graag en de boeiende havenwereld staat nooit stil. Maar in 2024 heb ik veertig jaar voor dit bedrijf gewerkt en is het de bedoeling om de fakkel door te geven.”

Topman ICO Marc Adriansens blijft nog half jaar na pensioen – Flows

Topman ICO Marc Adriansens blijft nog half jaar na pensioen

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Managing director ICO Marc Adriansens
Managing director ICO Marc Adriansens © ICO

Nadat hij vandaag de wettelijke pensioenleeftijd bereikte, blijft Marc Adriansens (67) nog tot april 2024 aan het hoofd van International Car Operators (ICO) in Zeebrugge en Antwerpen. Intussen zoekt de Japanse eigenaar NYK verder naar een opvolger.

Marc Adriansens wordt vandaag 10 oktober 67 jaar, de wettelijke pensioenleeftijd. Naast felicitaties – ook namens Flows – wordt met argusorgen uitgekeken naar de opvolging van deze immer nijvere en diplomatische captain of industry. Want de Bruggeling, die later naar De Haan verhuisde, laat zeer grote schoenen na om te vullen. Hij is in de eerste plaats managing director van International Car Operators, waar hij sinds 1984 werkt.

Nadat de Japanse scheepvaartgroep NYK 14 jaar geleden ICO volledig van PSA overnam, groeide het bedrijf onder zijn leiding tot de grootste autobehandelaar van Europa en misschien ter wereld. In Zeebrugge en Antwerpen verwerkt ICO jaarlijks meer dan twee miljoen wagens in deepsea- en shortsea-roro. Daarbij komen nog professionele voertuigen, high & heavy en projectcargo. Steevast schrijft Adriansens de groei van ICO toe aan het grote vertrouwen dat de ruim 1.200 medewerkers (personeel en havenarbeiders) van de Japanse eigenaar NYK krijgen.

Daarnaast is hij bestuurslid van de Europese sector van autologistiek ECG en de Voka-Havenvereniging, die bedrijven uit de vier Vlaamse havens verenigt. In Zeebrugge is hij voorzitter van de vereniging van private bedrijven Apzi-Voka en de Centrale van Werkgevers Zeebrugge (Cewez).

Fakkel doorgeven

De jongste jaren werd in de wandelgangen van Zeebrugge druk gespeculeerd over de ‘troonopvolging’ bij ICO. Vooral dit jaar waren er tal van geruchten over eventuele kandidaten uit binnen- en buitenland.  De redactie van Flows vernam dat eigenaar NYK diverse cv’s bestudeerde maar dat er nog geen akkoord over een nieuwe managing director werd bereikt.

“Dat klopt”, bevestigt Marc Adriansens. “Daarom werd met de aandeelhouder afgesproken dat ik nog tot april 2024 aan de slag blijf om de overgang naar een nieuwe managing director te helpen voorbereiden. Ik doe het nog steeds zeer graag en de boeiende havenwereld staat nooit stil. Maar in 2024 heb ik veertig jaar voor dit bedrijf gewerkt en is het de bedoeling om de fakkel door te geven.”