Jungheinrich neemt roboticaspecialist Magazino over

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Magazijnrobot
Magazijnrobot © Magazino

Jungheinrich heeft de Duitse roboticaonderneming Magazino volledig overgenomen. De Duitse intralogistiekspecialist wil met de acquisitie zijn automatiseringsexpertise versterken. Magazino is gespecialiseerd in mobiele robotica.

De overname van Magazino door Jungheinrich kadert in het steeds toenemende belang van magazijnrobotica. Zo opent de West-Vlaamse rekkenbouwer stow in ons land in september 2023 officieel de deuren van zijn nieuwe campus ‘stow Robotics’ in de voormalige drukkerij van DPG Media in Lokeren en nam de Amerikaanse e-commercespecialist Amazon vorig jaar de Oost-Vlaamse robottechnologiespecialist Cloostermans over.

Jungheinrich had al een belang van 21,7% in Magazino en verwerft nu alle aandelen van de oprichters en vorige medeaandeelhouders. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken. Magazino zal verder groeien als een onafhankelijk bedrijf binnen Jungheinrich. Het bedrijf blijft onder leiding staan van de beide medeoprichters Frederik Brantner en Lukas Zanger en van Dr. Moritz Tenorth.

Automatiseringsexpertise

Voor Jungheinrich is de volledige overname van Magazino opnieuw een strategisch belangrijke stap om zijn automatiseringsexpertise te versterken. Magazino, opgericht in 2014, heeft ongeveer 130 werknemers en is een van de grootste ontwikkelingsteams van mobiele robotica in Europa. Het bedrijf biedt een krachtig technologieplatform waarmee logistieke robots ook in een gemengde mens-machineomgeving kunnen werken. Hierdoor zijn robots in staat om op intelligente wijze in het magazijn te navigeren en selectief benodigde goederen te picken en te transporteren.

Intralogistiek

“Magazino heeft oplossingen ontwikkeld die het potentieel hebben om de toekomst van intralogistiek op lange termijn vorm te geven. Binnen Jungheinrich zullen we die competenties benutten om samen de verdere ontwikkeling van innovatieve automatiserings- en roboticaoplossingen te stimuleren”, zegt Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de raad van bestuur van Jungheinrich.

Frederik Brantner, CEO en medeoprichter van Magazino, vult aan: “De behoefte aan magazijnautomatisering groeit voortdurend. Door robots aan te sturen in deze complexe omgeving, hebben we een unieke expertise ontwikkeld die we verder willen uitbouwen.”

Jungheinrich neemt roboticaspecialist Magazino over – Flows

Jungheinrich neemt roboticaspecialist Magazino over

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Magazijnrobot
Magazijnrobot © Magazino

Jungheinrich heeft de Duitse roboticaonderneming Magazino volledig overgenomen. De Duitse intralogistiekspecialist wil met de acquisitie zijn automatiseringsexpertise versterken. Magazino is gespecialiseerd in mobiele robotica.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.