Gratis reeks opleidingen kneedt de logistiekers van de toekomst

Partnercontent, Mensen
Charlotte De Noose
20220112 LogistiekLerenZonderGrenzen PXL Hogeschool Partnercontent
Bart Carlens (PXL), Carla Vreys (PXL) en Danny Jonker (Fontys) © PXL Hogeschool

LogistiekLerenZonderGrenzen is een gratis opleidingsprogramma voor studenten en professionals in de logistiek. De hogescholen PXL (Limburg) en Fontys (Nederlands Limburg) werkten hiervoor intensief samen met de bedrijfswereld.

LogistiekLerenZonderGrenzen heeft tot doel studenten en professionals klaar te stomen voor de nieuwe trends en innovaties in de logistieke sector. De doelgroepen zijn studenten logistieke opleidingen, werkenden in de sector, leraren middelbaar onderwijs, zij-instromers en werkzoekenden.

Webinars, virtual classrooms en college tours

Het opleidingsprogramma bestaat uit webinars, virtual classrooms en college tours. Ze presenteren zich als een menukaart waaruit u kosteloos die topics kunt kiezen waarover u meer wil weten en leren.

“We richten ons met dat programma op de toekomst op korte en lange termijn. De opleidingen zijn gegroeid vanuit een diepgaande behoefteanalyse van de sector, in nauwe samenwerking met logistieke instanties en bedrijven. Uit dit onderzoek hebben we achttien nieuwe logistieke concepten en negentien nieuwe technologieën gedefinieerd die volop in opmars zijn. Daarna hebben we voor die concepten en technologieën de kennis en competenties van de toekomst in kaart gebracht”, vertelt onderzoekmedewerkster Carla Vreys.

Logistieke kennis en competenties

De logistieke competenties en kennis van de toekomst focussen vooral op:
– procesmatig en end-to-endketendenken
– digitale vaardigheden en analytische skills
– leiderschaps- en soft skills, en
– communicatievaardigheden en kennis van vreemde talen.

“De uitdagingen in de logistiek, zoals het tekort aan medewerkers, zijn groot en door corona zijn die er alleen maar groter op geworden. We hebben daarom gekeken naar wat het werkveld echt nodig heeft. Zo’n 80% van onze tijd is naar de voorbereiding gegaan en 20% naar de uitwerking. Al onze partners hebben op dat vlak zeer goed meegewerkt. We zijn hen daarvoor heel dankbaar”, voegt onderzoekshoofd Bart Carlens eraan toe.

Praktisch

Alle opleidingen vindt u op www.logistieklerenzondergrenzen.eu. De onderdelen die u interesseren, kunt u na inschrijving gratis online volgen, op uw eigen tempo.

Webinars

De webinars duren een half uurtje. De topics zijn:

 • De basis van de logistiek (zeer succesvol)
 • Trends en ontwikkelingen
 • Introductie tot blockchain
 • Peoplemanagement
 • Changemanagement
 • Mobiele robots

Virtual classrooms

De virtual classrooms zijn online lessenreeksen van zes tot acht lessen (1,5 uur per les). Er worden ook cases besproken. De topics zijn:

 • Omnichannel fulfillment
 • Digitale vaardigheden in de logistiek

inschrijven kan nu al.

College tours

In de college tours komen verschillende gastsprekers en logistieke experten aan het woord. De topics zijn:

 • Duurzame inzetbaarheid van MW
 • Employer branding in de logistiek
 • E-commerce: da’s niks voor mij
 • De kansen van cloud computing
 • AI in de logistiek

Hebt u als bedrijf een concrete uitdaging waarover u studenten van de PXL en Fontys samen wil laten brainstormen, dan kunt u zich ook inschrijven voor een student challenge. Of u kunt een student van over de grens stage laten lopen in uw bedrijf.

LogistiekLerenZonderGrenzen is een driejarig project dat in 2019 van start is gegaan en in mei 2022 zijn voltooiing nadert. Tot die datum zijn alle opleidingen nog kosteloos te volgen. Beide hogescholen werkten samen met POM Limburg, VOKA Limburg en VDAB en met de Nederlandse partners ELC Limburg, KennisDC Logistiek en UWV. Ook LOGOS en RTC Limburg doen hun duit in het zakje. Interreg V Vlaanderen – Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van EFRO, zorgde voor de financiering, hierin ondersteund door de provincie Limburg.

Logo EU
Logo EU
20220112 Interreg Partnercontent PXL Hoogeschool
20220112 Interreg Partnercontent PXL Hoogeschool

Alle gratis opleidingen vindt u op www.logistieklerenzondergrenzen.eu.

Meer informatie ook via:

+32 (0)11 77 55 17
carla.vreys@pxl.be.

20220114 LogistiekLerenzonderGrenzen partnercontent PXL
20220114 LogistiekLerenzonderGrenzen partnercontent PXL
Gratis reeks opleidingen kneedt de logistiekers van de toekomst – Flows

Gratis reeks opleidingen kneedt de logistiekers van de toekomst

Partnercontent, Mensen
Charlotte De Noose
20220112 LogistiekLerenZonderGrenzen PXL Hogeschool Partnercontent
Bart Carlens (PXL), Carla Vreys (PXL) en Danny Jonker (Fontys) © PXL Hogeschool

LogistiekLerenZonderGrenzen is een gratis opleidingsprogramma voor studenten en professionals in de logistiek. De hogescholen PXL (Limburg) en Fontys (Nederlands Limburg) werkten hiervoor intensief samen met de bedrijfswereld.

LogistiekLerenZonderGrenzen heeft tot doel studenten en professionals klaar te stomen voor de nieuwe trends en innovaties in de logistieke sector. De doelgroepen zijn studenten logistieke opleidingen, werkenden in de sector, leraren middelbaar onderwijs, zij-instromers en werkzoekenden.

Webinars, virtual classrooms en college tours

Het opleidingsprogramma bestaat uit webinars, virtual classrooms en college tours. Ze presenteren zich als een menukaart waaruit u kosteloos die topics kunt kiezen waarover u meer wil weten en leren.

“We richten ons met dat programma op de toekomst op korte en lange termijn. De opleidingen zijn gegroeid vanuit een diepgaande behoefteanalyse van de sector, in nauwe samenwerking met logistieke instanties en bedrijven. Uit dit onderzoek hebben we achttien nieuwe logistieke concepten en negentien nieuwe technologieën gedefinieerd die volop in opmars zijn. Daarna hebben we voor die concepten en technologieën de kennis en competenties van de toekomst in kaart gebracht”, vertelt onderzoekmedewerkster Carla Vreys.

Logistieke kennis en competenties

De logistieke competenties en kennis van de toekomst focussen vooral op:
– procesmatig en end-to-endketendenken
– digitale vaardigheden en analytische skills
– leiderschaps- en soft skills, en
– communicatievaardigheden en kennis van vreemde talen.

“De uitdagingen in de logistiek, zoals het tekort aan medewerkers, zijn groot en door corona zijn die er alleen maar groter op geworden. We hebben daarom gekeken naar wat het werkveld echt nodig heeft. Zo’n 80% van onze tijd is naar de voorbereiding gegaan en 20% naar de uitwerking. Al onze partners hebben op dat vlak zeer goed meegewerkt. We zijn hen daarvoor heel dankbaar”, voegt onderzoekshoofd Bart Carlens eraan toe.

Praktisch

Alle opleidingen vindt u op www.logistieklerenzondergrenzen.eu. De onderdelen die u interesseren, kunt u na inschrijving gratis online volgen, op uw eigen tempo.

Webinars

De webinars duren een half uurtje. De topics zijn:

 • De basis van de logistiek (zeer succesvol)
 • Trends en ontwikkelingen
 • Introductie tot blockchain
 • Peoplemanagement
 • Changemanagement
 • Mobiele robots

Virtual classrooms

De virtual classrooms zijn online lessenreeksen van zes tot acht lessen (1,5 uur per les). Er worden ook cases besproken. De topics zijn:

 • Omnichannel fulfillment
 • Digitale vaardigheden in de logistiek

inschrijven kan nu al.

College tours

In de college tours komen verschillende gastsprekers en logistieke experten aan het woord. De topics zijn:

 • Duurzame inzetbaarheid van MW
 • Employer branding in de logistiek
 • E-commerce: da’s niks voor mij
 • De kansen van cloud computing
 • AI in de logistiek

Hebt u als bedrijf een concrete uitdaging waarover u studenten van de PXL en Fontys samen wil laten brainstormen, dan kunt u zich ook inschrijven voor een student challenge. Of u kunt een student van over de grens stage laten lopen in uw bedrijf.

LogistiekLerenZonderGrenzen is een driejarig project dat in 2019 van start is gegaan en in mei 2022 zijn voltooiing nadert. Tot die datum zijn alle opleidingen nog kosteloos te volgen. Beide hogescholen werkten samen met POM Limburg, VOKA Limburg en VDAB en met de Nederlandse partners ELC Limburg, KennisDC Logistiek en UWV. Ook LOGOS en RTC Limburg doen hun duit in het zakje. Interreg V Vlaanderen – Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van EFRO, zorgde voor de financiering, hierin ondersteund door de provincie Limburg.

Logo EU
Logo EU
20220112 Interreg Partnercontent PXL Hoogeschool
20220112 Interreg Partnercontent PXL Hoogeschool

Alle gratis opleidingen vindt u op www.logistieklerenzondergrenzen.eu.

Meer informatie ook via:

+32 (0)11 77 55 17
carla.vreys@pxl.be.

20220114 LogistiekLerenzonderGrenzen partnercontent PXL
20220114 LogistiekLerenzonderGrenzen partnercontent PXL