KdG-hogeschool biedt Global Supply Chain Management in het Engels

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Inge Heirbaut
Inge Heirbaut © Wouter Coox

De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool biedt komend academiejaar drie specialisaties aan in haar Engelstalige bacheloropleiding International Business Management. De opleiding Logistiek Management blijft bestaan maar verandert van naam.

Vanaf academiejaar 2021-2022 kunnen studenten binnen de Engelstalige bachelor International Business Management aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG) kiezen uit drie specialisaties: Global Business, International Entrepreneurship en Global Supply Chain Management. De Engelstalige opleiding bestaat al langer, maar KdG opteert er nu voor om verschillende specialisaties aan te bieden. 

Internationaal

Opleidingshoofd Inge Heirbaut licht de vernieuwing toe: “De meerwaarde van de opleiding International Business Management is de internationale mix van studenten en docenten. De focus ligt op het ontwikkelen van interculturele competenties en internationale netwerken. De specialisaties spelen in op noden van de arbeidsmarkt op internationaal niveau en leiden studenten op voor (middel)managementfuncties op het gebied van handel, marketing financiën, supplychain, hr en ondernemerschap.”

Elke specialisatie legt haar eigen accent. “Global Business is de meest brede op businessvlak. Het nieuwe Global Supply Chain Management bereidt studenten voor om bedrijven te helpen bij het opzetten en verbeteren van hun supplychain in nationale en internationale context. De nieuwe specialisatie International Entrepreneurship richt zich naar ondernemers die een bedrijf willen starten op de internationale markt.”

Directe meerwaarde

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp, laat optekenen: “Een doorgedreven kennis van economische sectoren, maar ook van digitalisering en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen is cruciaal voor studenten van vandaag. Met de nieuwe opleidingen in International Business Management stoomt KdG studenten klaar om met gepaste kennis en een goed begrip van internationale handel aan de slag te gaan in het bedrijfsleven. Zeker in een wereldhaven als Antwerpen, die een toegangspoort vormt tot de wereld en waar internationale business een dagelijkse realiteit is, biedt die opleiding een directe meerwaarde.”

De Nederlandstalige opleiding ‘Supply Chain Management’ (tot nu toe bekend als Logistiek Management) blijft overigens bestaan. 

Michiel Leen