Withofs Transport zet externe CEO Theo Dexters in voor meer groei

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Gino Withofs en Theo Dexters
Gino Withofs en Theo Dexters © Withofs

Een familiale transportfirma die een externe CEO aantrekt? Het is niet alledaags. “De aanstelling van Theo Dexters als CEO is een bewuste keuze om onze ontwikkeling en groei verder te zetten”, zegt Gino Withofs, eigenaar van Withofs Transport.

De geschiedenis van Withofs Bulk Logistics, gevestigd in het Limburgse Lanaken, gaat terug tot in 1930. De 90e verjaardag werd gevierd in coronatijden. Geen moment voor een groot feest, maar in de luwte stelde Withofs begin vorig jaar wel Theo Dexters aan als CEO. Dat maakte het familiebedrijf zelf bekend naar aanleiding van de investering in tien nieuwe Scaniatrekkers. Het gaat om een combinatie van een vervanging en uitbreiding van de bestaande vloot van zestig trekkers.

Expertise

De komende jaren wil Withofs zijn omzet verder doen groeien en de service naar de klanten verbeteren. “Door meer managementexpertise in huis te halen, willen we als middelgroot bedrijf verder groeien. Het is dat of stilstaan en overgenomen worden in een groter geheel. We kiezen er bewust voor om onze onafhankelijkheid te bewaren”, schetst Gino Withofs. “Dat willen we doen door de service en kwaliteit voor onze klanten nog verder te verbeteren.”

Snoeien

Dexters heeft een duidelijke hand in enkele ingrepen die al werden doorgevoerd. “De onderhoudskosten van de vloot lagen veel te hoog. Dus daar hebben we in gesnoeid. Er is ook ruimte gemaakt voor een nieuw planningssysteem met een duidelijk onderscheid tussen de divisies bulk, tank en intermodaal vervoer.”

Betrokkenheid

Ook de beslissing om voor het eerst in vrachtwagens van Scania te investeren draagt de signatuur van Dexters. “Het stond al langer op mijn agenda om een benchmark op poten te zetten van de vrachtwagenmarkt”, zegt Withofs. “Theo gaf de extra push. Hij zag er ook op toe dat de investering gedragen is binnen het bestuur en bij de chauffeurs. Die betrokkenheid is zeer belangrijk.”

Samen met de nieuwe trekkers bestelde Withofs Bulk Logistics meteen ook een twintigtal nieuwe tank- en bulkwagens. Het vernieuwen en uitbouwen van het wagenpark vergt een investering van 2,5 miljoen euro. “Daarnaast hebben we ook besloten om middelen te voorzien voor nieuwe kantoren die begin volgend jaar in gebruik genomen worden”, besluit Withofs.

Yannick De Spiegeleir