Twee promoties en nieuw gezicht bij DSV

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Mo Siraj (r.) en Natalie Segers
Mo Siraj (r.) en Natalie Segers © DSV

Promotie voor twee DSV’ers met een lange staat van dienst: Mo Siraj wordt VP Airfreight Europe, Natalie Segers wordt managing director Air & Sea Belgium. DSV Solutions verwelkomt Jan Blomme als sitemanager van de Gentse Healthcare Cluster.

Natalie Segers en Mo Siraj krijgen bij DSV nieuwe visitekaartjes. Mo werd recent vice president Airfreight Europe. Managing director A&S Luxembourg, Natalie Segers, bekleedt nu de positie van managing director A&S Belgium. Beiden hebben ze een lange staat van dienst binnen het bedrijf. Ze groeiden door van de werkvloer naar de boardroom. “Maar een tweeling zijn we niet”, lacht Natalie.  

Begonnen in de nachtshift

De 36-jarige Mo, alumnus van de bedrijfsmanagementopleiding aan de toenmalige campus ‘De Ham’ in Mechelen (tegenwoordig Thomas More) begon 14 jaar geleden bij het toenmalige UTI in een operationele functie. Daarvoor werkte hij bij DHL Global Forwarding in de nachtshifts. “Het behoort tot het DNA van dit bedrijf dat de mensen die leiderschapsfuncties opnemen, altijd een operationele background hebben. Op een uitzondering na zijn al onze managers ooit in een operationele functie begonnen.” Mo ruilt het Belgische perspectief in voor het Europese. “Ik heb in de afgelopen jaren ons charternetwerk uitgebreid met additionele connecties naar de VS, Hongkong, Shanghai, Korea,… Nu word ik verantwoordelijk voor Air Freight Europe.“ 

Natalie Segers heeft een gelijkaardig parcours: ook zij is al veertien jaar actief bij het huidige DSV. “We hebben altijd samengewerkt. Ook ik ben ooit in operaties gestart bij UTI. Zo groeide ik door naar functies als teamleader, supervisor, ocean freight director en nu de positie van managing director, een functie waarin ik mijn horizonten verbreed en me verdiep in de air & sea-activiteiten voor België.” Lucht- en zeevracht zijn twee verschillende werelden, al zijn er ook overeenkomsten. “In de luchtvracht speelt snelheid een grotere rol en gelden strikte specificaties, maar dat zorgt er ook voor dat je uitgedaagd blijft.” 

Blijven samenwerken

Binnen de Air & Sea-divisie sturen Nathalie en Mo in België een team van ongeveer 220 mensen aan. Ze blijven intens samenwerken. “Dat zal niet veranderen nu ik een meer Europese rol ga vervullen”, zegt Mo. “We hebben de overdracht in drie maanden voorbereid. We vullen elkaar aan: zij waar het over de zeevracht gaat, ik over de luchtvracht. Die dynamiek willen we verderzetten. Voor de toekomst willen we verderwerken aan de diversificatie van onze producten.” 

“Er is een stevige basis om in de toekomst op verder te bouwen”, voegt Nathalie er nog aan toe. 

Nieuw gezicht

Binnen de DSV-groep werd ook een nieuw gezicht verwelkomd. Jan Blomme maakte begin mei de switch van Kuehne&Nagel naar DSV en neemt de positie van sitemanager op in de ‘Specialised Healthcare Cluster’. DSV heeft in Gent als onderdeel van DSV Solutions een gespecialiseerde zorgcluster, die de voorbije jaren werd uitgebreid om de bestaande en toekomstige klanten verder te ondersteunen. De cluster van meer dan 80.000 m² dient als belangrijk distributiepunt voor ziekenhuizen en andere medische voorzieningen in heel Europa. Het combineert een ideale locatie, koelketenoplossingen, gedegen kwaliteitsmanagement en lokale expertise en focust voornamelijk op Pharmaceuticals & Medical Devices en is een multi-customersite. 

Michiel Leen