Nieuwe regels binnenvaart rond gebruik walstroom en afmeerverboden

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
Walstroomkast in haven Antwerpen
Walstroomkast in haven Antwerpen © Techelec.eu

In het Antwerpse havengebied zal voortaan strenger gehandhaafd worden op het generatorverbod bij walstroominstallaties. Daarnaast wordt concessie-overschrijdend afmeren niet meer toegelaten met het oog op de strijd tegen de drugstrafiek.

In het Antwerpse havengebied zijn twee locaties voorzien van walstroominstallaties voor de binnenvaart. Ze bevinden zich aan het Noordkasteeldok en aan het Kanaaldok B2 ter hoogte van het Reigersbos/De Zouten. Volgens Havenpolitieverordening artikel 9.2 geldt op de plaatsen met walstroomvoorziening een generatorverbod. In de toekomst zal hierop strenger gehandhaafd worden. Het Havenbedrijf wijst daarbij op de subsidiemogelijkheden via de Ecologiepremie+ voor schepen die nog niet voor walstroom uitgerust zijn.

Concessie-overschrijdend afmeren

Criminele organisaties gebruiken de haven voor hun drugstrafiek. Om deze trafiek een halt toe te roepen, worden verschillende maatregelen genomen. Een van deze maatregelen is het verbod op grensoverschrijdend afmeren voor zee- en binnenvaart. Op een aantal locaties in de haven werden nieuwe meerverbodsborden geplaatst die duidelijk aangeven waar concessie-overschrijdend afmeren niet toegelaten is. Hiermee wil het Havenbedrijf voorkomen dat onbevoegden schepen misbruiken om ongezien een terminal te betreden. Het Havenbedrijf vraagt ook om verdachte situaties altijd te melden via het meldpunt op het telefoonnummer +32 3 236 62 25 of via het anonieme formulier.

Nieuwe regels binnenvaart rond gebruik walstroom en afmeerverboden – Flows

Nieuwe regels binnenvaart rond gebruik walstroom en afmeerverboden

Nieuws, Binnenvaart
Koen Heinen
Walstroomkast in haven Antwerpen
Walstroomkast in haven Antwerpen © Techelec.eu

In het Antwerpse havengebied zal voortaan strenger gehandhaafd worden op het generatorverbod bij walstroominstallaties. Daarnaast wordt concessie-overschrijdend afmeren niet meer toegelaten met het oog op de strijd tegen de drugstrafiek.

In het Antwerpse havengebied zijn twee locaties voorzien van walstroominstallaties voor de binnenvaart. Ze bevinden zich aan het Noordkasteeldok en aan het Kanaaldok B2 ter hoogte van het Reigersbos/De Zouten. Volgens Havenpolitieverordening artikel 9.2 geldt op de plaatsen met walstroomvoorziening een generatorverbod. In de toekomst zal hierop strenger gehandhaafd worden. Het Havenbedrijf wijst daarbij op de subsidiemogelijkheden via de Ecologiepremie+ voor schepen die nog niet voor walstroom uitgerust zijn.

Concessie-overschrijdend afmeren

Criminele organisaties gebruiken de haven voor hun drugstrafiek. Om deze trafiek een halt toe te roepen, worden verschillende maatregelen genomen. Een van deze maatregelen is het verbod op grensoverschrijdend afmeren voor zee- en binnenvaart. Op een aantal locaties in de haven werden nieuwe meerverbodsborden geplaatst die duidelijk aangeven waar concessie-overschrijdend afmeren niet toegelaten is. Hiermee wil het Havenbedrijf voorkomen dat onbevoegden schepen misbruiken om ongezien een terminal te betreden. Het Havenbedrijf vraagt ook om verdachte situaties altijd te melden via het meldpunt op het telefoonnummer +32 3 236 62 25 of via het anonieme formulier.