Kin Wing Cheung (ASV TNG): “Zeg neen tegen criminaliteit” (+fotoalbum)

Nieuws, Varia
Bart Meyvis
ASV TNG (9)
© Bart Meyvis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van ASV The Next Generation maakte voorzitter Kin Wing Cheung zich zorgen over de impact van de mobiliteitsproblematiek rond Antwerpen. Daarnaast riep hij zijn leden op om nee te zeggen tegen de criminaliteit in de haven.

De Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV riep in 2014 ASV The Next Generation (ASV TNG) in het leven. ASV TNG wil het beroep van scheepsagent promoten en optreden als klankbord voor jongeren binnen de nautische sector. Op donderdagavond 26 januari 2023 organiseerde ASV TNG voor het eerst sinds twee jaar opnieuw zijn nieuwjaarsreceptie.

Hoogtepunten 2022

Voorzitter Kin Wing Cheung blikte tevreden terug op enkele hoogtepunten van ASV TNG in 2022. Zo verwees hij onder andere naar het succesvolle Young Antwerp Ancorage-congres, een gezamenlijke organisatie van Alfaport Voka, Young Ship Belgium en Young FORWARD Belgium. “Een organisatie voor en door jongeren”, zei Cheung.

Daarnaast werd de samenwerking met de Karel de Grote Hogeschool nog eens extra in de verf gezet en werd er teruggeblikt naar de gesmaakte keynote van Stefan Verberckmoes, senior shipping analyst bij Alphaliner en Flowsredacteur, over de normalisering van de lijnvaartmarkt.

Escalatie drugsgeweld

Wing Cheung deelde zijn bezorgdheid over het imago en de veiligheid van de werknemers in de maritieme sector.  Hij verwees vooral naar de escalatie van het drugsgeweld in en rond de haven van Antwerpen. “Dagelijks horen we in het nieuws over de problematiek van de drugscriminaliteit. Weiger zaken die je op termijn pijn doen. Zeg neen tegen de criminaliteit.”

Bereikbaarheid werkplek

“Voor de meeste jongeren staat de bereikbaarheid van de werkplek zeer hoog op hun prioriteitenlijst. De verkeersdrukte in en om Antwerpen is nu al niet evident en die zal er de komende jaren niet op verbeteren. Als je nu al ziet wat de problemen zijn aan het viaduct van Merksem, dan kan je je makkelijk voorstellen wat me mogen verwachten als Oosterweel echt in een stroomversnelling komt. We zitten op een keerpunt en ik hoop dat iedereen zonder kleerscheuren 2023 doorkomt”, besluit Cheung.