Scheepshersteller Navitec wint eerste Maritime Trophy (+ fotoalbum)

Nieuws, Varia
Bart Meyvis
20220909 - Maritime Trophy 2022
Maritime Trophy 2022 © Port+

De eerste ‘Maritime Trophy’, een kartingwedstrijd voor teams uit de haven van Antwerpen en een organisatie van Inkart Puurs en Portplus, werd op donderdag 8 september gereden. Door de vele regen werd het een turbulente race, die uiteindelijk gewonnen werd door een van de drie ploegen van Navitec.

“De wedstrijd is ontstaan na een gesprek met Dirk Van Hooydonck van Inkart uit Puurs. Zij organiseerden al 25 jaar de ‘ICT Karting Trophy’, een wedstrijd tussen bedrijven uit de IT-sector. Zo ontstond het idee om een wedstrijd te organiseren voor bedrijven uit de maritieme wereld. Inkart nam de organisatie op zich, wij zorgden voor de juiste contacten binnen de havenwereld”, zegt Hans De Hondt van Port+. Dat de eerste editie meteen een schot in de roos was, is duidelijk. Maar liefst 26 verschillende teams schreven zich in. “Elk team bestaat uit 4 piloten die, na enkele kwalificatierondes, het tegen elkaar opnemen tijdens een drie uur durende race”, zegt De Hondt. 

Regen

“Twee maanden hebben we geen regen gezien en uitgerekend tijdens de eerste editie van onze Maritime Trophy, viel de regen bij momenten met bakken uit de lucht”, zegt  De Hondt. “Het kilometercircuit ligt voor 80% buiten en was tijdens de derde ronde al meteen onberijdbaar door het overtollige water. Hierdoor werd de race gedurende dertig minuten stilgelegd.”

Winnaar

Na een race van maar liefst drie uur werd uiteindelijk een van drie ingeschreven teams van scheepshersteller Navitec uit Antwerpen uitgeroepen tot winnaar. Matthias Van Lierop, ship repair manager bij Navitec: “We hadden geen idee wie er nog ingeschreven had en of daar geoefende piloten tussen zaten. Zelf hadden we ons team samengesteld met ervaren kartingpiloten en hadden we op voorhand ook al wat getraind. Tijdens de kwalificaties stonden we op de derde plaats op de startgrid, achter de teams van Advario en AQ. Tijdens de derde ronde al begon het erg hard te regenen. De race werd stilgelegd en weer hervat na een half uur. Het circuit binnen was hierdoor echt spekglad. Door voorzichtig te rijden en recht te blijven konden we uiteindelijk het verschil maken”, zegt een fiere Van Lierop. 

Volgende editie

Wanneer we vragen of ze opnieuw meedoen aan een volgende editie, zegt Van Lierop enthousiast: “Uiteraard. Als titelverdediger mogen we dan zeker niet ontbreken. We rijden dan wel bij voorkeur op een droog circuit.” Een datum voor een volgende editie is nog niet bekend, maar dat die er komt is zeker.

Klik hieronder op ‘Lees meer’ om meer foto’s te zien.