Victrol, Qatar Airways, Bpost, Love2Truck, Timmermans, Ringvaart Gent

Kort, Varia
Julie Desmet
20220201 Tankschip 'Oneri'
Tankschip ‘Oneri’ © Victrol

Qatar Airways heeft een megaorder geplaatst van 777X-vrachtvliegtuigen bij Boeing, Frans Timmermans was op werkbezoek bij Fluxys LNG in Zeebrugge en Love2Truck zoekt weer de meest gepassioneerde truckchauffeur van België.

VICTROL –

Tankeroperator Victrol in Antwerpen heeft zijn vloot uitgebreid met het nieuwe tankschip ‘Oneri’ (zie foto). Het schip is uitgerust met een bunkerboom en verwarmde tanks. De 135 meter lange en 17,5 meter brede tanker heeft een laadvermogen van 8.700 mt. De tankervloot van Victrol telt zo’n 35 moderne tankschepen. (KH)

FRANS TIMMERMANS –

Hoog bezoek bij Fluxys LNG en het havenbestuur van Zeebrugge: vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans kwam zich vergewissen van de havenfusie met Antwerpen en de gezamenlijke ‘clean port’-strategie. Hij leidt de activiteiten van de Commissie met betrekking tot de Europese Green Deal en werkt aan het verankeren van de doelstelling van klimaatneutraliteit tegen 2050 in de eerste Europese klimaatwet. Timmermans werd ontvangen door de beide CEO’s Tom Hautekiet en Jacques Vandermeiren. (RJ)

QATAR AIRWAYS – 

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, die op Brussel en Luik vliegt, heeft een megaorder geplaatst van 34 777X-vrachtvliegtuigen bij Boeing, met een optie voor nog eens 16 vliegtuigen. Het order voor 50 vliegtuigen vertegenwoordigt twee volle jaren op de productielijn, aldus de CEO van Boeing. Met de vrachtversie van de 777X probeert Boeing voordeel te halen uit de sterke toename van het luchtvrachtvervoer. De eerste leveringen worden eind 2023 verwacht. De aankondiging is een tegenslag voor Airbus, die afgelopen zomer een vrachtvliegtuigversie van zijn A350 lanceerde. Airbus ligt in conflict met Qatar Airways, dat het bedrijf de schuld geeft van defecten in zijn A350-passagiersvliegtuigen. (MDV)

LOVE2TRUCK – 

Love2Truck gaat in 2022 opnieuw op zoek naar de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Er zijn nog zes finalisten – drie Nederlandstalige en drie Franstalige –  in de running om dit jaar de titel binnen te halen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 25 juni, tijdens het grote truckfeest ‘Passion4Trucks’ in Brussels Kart Expo op 24 en 25 juni. (YDS) 

BPOST –

Henri de Romrée wordt vanaf 7 maart 2022 CEO van de businessunit e-logistics North-America van bpost. Hij zal er ook de verantwoordelijkheid nemen voor Radial, Landmark Global, Apple Express en FDM. Voor de Romrée is het een comeback bij bpost. Onder het bewind van de vorige CEO Jean-Paul Van Avermaet stapte hij op. Volgens huidig bpost-CEO Dirk Tirez moet de Romrée gestalte geven aan de groeiambities van bpost in Noord-Amerika. (YDS) 

NIEUWEKALEBRUG –

Begin januari 2022 is De Vlaamse Waterweg gestart met de voorbereidingen voor renovatiewerken aan de Nieuwekalebrug over de Ringvaart om Gent. Er worden baggerwerken uitgevoerd op de kruising met het kanaal Gent-Oostende en aan de inkom van het sluizencomplex van Evergem. Die waterwegen zijn cruciaal voor de binnenvaart en het netwerk van het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde. De effectieve renovatie van de brug volgt in de loop van april en zal duren tot oktober 2022. (YDS)