Kivits Logistics, Montea, reddingsheli’s, CLdN, DAF en dronebeelden

Kort, Varia
Julie Desmet
20220208 Defensie NH90 helikopter SAR
Reddingsactie NH90-helikopter Belgische Defensie. © Defensie

Kivits Logistics neemt Fresh Flow in Willebroek over, DAF Trucks test een nieuwe generatie distributietrucks, er zijn dronebeelden van de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen en drie crewleden zijn omgekomen bij de explosie op de ‘Trinity Spirit’. 

BOETES – 

De lokale politiezone Mechelen-Willebroek voerde op maandag 7 februari aan de N177 in Willebroek controles uit op zestien vrachtwagens. In totaal werd er voor bijna 13.500 euro aan boetes geïnd. Een vrachtwagenchauffeur werd betrapt onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Nog tijdens diezelfde controleactie beboette de politie drie truckers omdat ze hun gordel niet droegen. En een van hen reed rond met een vrachtwagen die veel te zwaar geladen was. (YDS) 

RESCUEHELI – 

De Belgische Defensie-heli’s hebben in 2021 tot bijna drie keer meer mensen gered dan in 2020. Uit cijfers die Kamerlid en ondervoorzitter van de commissie Landsverdediging Jasper Pillen opvroeg bij de minister van Defensie, blijkt dat het aantal opliep van 16 tot 45 personen. Permanent staat minstens een van de vier NH90-helikopters (zie foto) met zijn crew stand-by voor ‘search and rescue’-operaties (SAR). Daarnaast worden toestellen gebruikt voor anti-duikbootoperaties, observaties en transportopdrachten. (RJ)

NIEUWE SLUIS –

Werner Slinger, veiligheidsadviseur bij de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen, heeft spectaculaire dronebeelden van zijn werkplek gemaakt. De enorme omvang van de sluis is uitstekend zichtbaar vanuit de lucht. (AB)

DAF – 

Vrachtwagenconstructeur DAF Trucks is gestart met een veldtest van een nieuwe generatie distributietrucks. De nieuwe vrachtwagens maken gebruik van hetzelfde platform als de nieuwe trucks van het type XF, XG en XG+ voor transport over de lange afstand. DAF zal de nieuwe generatie distributietrucks voorstellen in de tweede helft van 2022. (YDS) 

WILLEBROEK – 

De Nederlandse Kivits Logistics Group neemt logistiek dienstverlener Fresh Flow in Willebroek over van de Ieperse voedingsgroep Food Associates Group (FASG). Dat meldt Transportonline.nl. Kivits zal de activiteiten van Fresh Flow integreren in zijn Belgische vestiging Kivits Logistics in Zellik. FASG en Kivits sluiten tegelijkertijd een partnership voor diverse supplychainservices met Delisol, een dochteronderneming van FASG. Het familiale bedrijf Kivits is al meer dan 75 jaar actief in alle geledingen van de logistiek van geconditioneerde voedingsproducten en heeft diverse gekoelde logistieke centra in de Benelux, een vloot van 150 koeltrucks en zo’n 500 medewerkers. (KH)

MONTEA – 

Logistiek vastgoedontwikkelaar Montea heeft drie nieuwbouwprojecten gekocht in Nederland: in Alkmaar, Berkel & Rodenrijs en Echt. In totaal gaat het om 30.000 m² grond en ongeveer 16.000 m² aan warehouse- en crossdock-gebouwen. De drie projecten zijn voor tien jaar verhuurd aan GVT Transport & Logistics, een onderdeel van ID Logistics. De jaarlijkse huurinkomst bedraagt zo’n 890.000 euro. Montea en GVT Transport & Logistics werken al langer samen. De transactie maakt deel uit van het Track’24-groeiplan, waarmee Montea tegen 2024 de grootse groei – +60% in vier jaar tijd – uit zijn geschiedenis wil verwezenlijken. (KH)

CLDN CARGO – 

Logistiek dienstverlener CLdN Cargo start vanaf maandag 14 februari een eigen spoorverbinding tussen de haven van Rotterdam en het Italiaanse Montirone bij Brescia. De verbinding heeft een frequentie van drie vertrekken per week tussen de eigen roroterminal van CLdN in Rotterdam en de Magli Intermodal Service (MIS)-terminal in Montirone. De intermodale verbinding dient voor het vervoer van het eigen container- en trailer-equipment en ander equipment van de forwarding-divisie van CLdN. In december vorig jaar stelde de groep een commercieel vertegenwoordiger aan voor de Italiaanse markt. (KH)

TRINITY SPIRIT – 

Minstens drie crewleden zijn omgekomen bij de zware ontploffing op de olietanker ‘Trinity Spirit’ voor de Nigeriaanse kust. Dat heeft SEPCOL, het Nigeriaanse olie-exploratie- en productiebedrijf gemeld. Vier personen zijn nog altijd vermist. Drie bemanningsleden werden levend teruggevonden. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Er loopt een onderzoek. Ook de schade voor de regio is nog niet duidelijk. (JD)