Premier De Croo op Transpro: “Haalbaarheid elektrificatie prioritair”

Video, Wegtransport
Yannick De Spiegeleir
Transpro 2024
Transpro 2024 © Yannick De Spiegeleir

Bezoekers kunnen op de Transpro-beurs in Waregem Expo kennismaken met verschillende Belgische premières van truckfabrikanten. Premier Alexander De Croo was de eerste dag al van de partij en benoemde elektrificatie als een belangrijk thema van de volgende regering.

Transportfederatie UPTR toonde zich als organisator van Transpro, de beurs die voor de tweede keer wordt georganiseerd, tevreden met de opkomst op de eerste dag (woensdag 29 mei 2024). “Verspreid over woensdag en donderdag verwachten we net zoals bij de vorige editie minstens drieduizend bezoekers. Dat is een succes”, zegt Ronald Tiebout, woordvoerder van UPTR.

In het algemeen is het kalm op de markt en lijken de prijzen haast belangrijker dan de truck

Verschillende vrachtwagenconstructeurs maakten van de beurs gebruik om hun nieuwste voertuigen voor te stellen aan geïnteresseerde wegvoerders. Zo tekende Scania Belux present met zijn nieuwe batterij-elektrische vrachtwagen met een rijbereik van 625 kilometer. “We zijn in België en Luxemburg in gesprek met een dertigtal klanten. Al merken we wel dat het beslissingsproces meer tijd in beslag neemt dan bij een klassieke dieseltruck”, zegt Stef Holemans, salesdirector bij Scania Belux. “In het algemeen is het kalm op de markt en lijken op dit moment de prijzen haast belangrijker dan de truck.”

Meest aantrekkelijke werkgever

Bij IVECO is het jaar erg traag gestart. “Ondertussen zien we sinds het tweede kwartaal toch een lichte verbetering, vooral in het transport en de bouwsector”, zegt Yannick De Ridder, salesdirector bij IVECO Belgium. IVECO presenteerde in Waregem de elektrische bestelwagen eDAILY en de vernieuwde S-WAY vrachtwagen.

Op het evenement bekroonde Randstad ook de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector. Na een bevraging kwam Van Moer Logistics als winnaar uit de bus. Jo Van Moer, stichter en CEO van het bedrijf, kwam de award in ontvangst nemen.

Lees verder onder de foto.

Randstad bekroonde Van Moer Logistics als de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector.
Randstad bekroonde Van Moer Logistics als de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector. (c) ProMedia

De Croo

Ook premier Alexander De Croo kwam poolshoogte nemen van de evoluties in de transportsector. Gevraagd naar de elektrificatie van het wegvervoer, benoemde hij het als een van dé thema’s voor een volgende regering. “Ik denk dat iedereen het er over eens is dat er nood is aan een duurzaamheidstransitie, maar die moet ook economisch rendabel zijn. Ik begrijp dat vanuit de industrie de vraag komt dat ze ofwel meer tijd moeten krijgen of dat als het sneller moet gaan er nood is aan steunmaatregelen.”

Premier De Croo op Transpro: “Haalbaarheid elektrificatie prioritair” – Flows

Premier De Croo op Transpro: “Haalbaarheid elektrificatie prioritair”

Video, Wegtransport
Yannick De Spiegeleir
Transpro 2024
Transpro 2024 © Yannick De Spiegeleir

Bezoekers kunnen op de Transpro-beurs in Waregem Expo kennismaken met verschillende Belgische premières van truckfabrikanten. Premier Alexander De Croo was de eerste dag al van de partij en benoemde elektrificatie als een belangrijk thema van de volgende regering.

Transportfederatie UPTR toonde zich als organisator van Transpro, de beurs die voor de tweede keer wordt georganiseerd, tevreden met de opkomst op de eerste dag (woensdag 29 mei 2024). “Verspreid over woensdag en donderdag verwachten we net zoals bij de vorige editie minstens drieduizend bezoekers. Dat is een succes”, zegt Ronald Tiebout, woordvoerder van UPTR.

In het algemeen is het kalm op de markt en lijken de prijzen haast belangrijker dan de truck

Verschillende vrachtwagenconstructeurs maakten van de beurs gebruik om hun nieuwste voertuigen voor te stellen aan geïnteresseerde wegvoerders. Zo tekende Scania Belux present met zijn nieuwe batterij-elektrische vrachtwagen met een rijbereik van 625 kilometer. “We zijn in België en Luxemburg in gesprek met een dertigtal klanten. Al merken we wel dat het beslissingsproces meer tijd in beslag neemt dan bij een klassieke dieseltruck”, zegt Stef Holemans, salesdirector bij Scania Belux. “In het algemeen is het kalm op de markt en lijken op dit moment de prijzen haast belangrijker dan de truck.”

Meest aantrekkelijke werkgever

Bij IVECO is het jaar erg traag gestart. “Ondertussen zien we sinds het tweede kwartaal toch een lichte verbetering, vooral in het transport en de bouwsector”, zegt Yannick De Ridder, salesdirector bij IVECO Belgium. IVECO presenteerde in Waregem de elektrische bestelwagen eDAILY en de vernieuwde S-WAY vrachtwagen.

Op het evenement bekroonde Randstad ook de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector. Na een bevraging kwam Van Moer Logistics als winnaar uit de bus. Jo Van Moer, stichter en CEO van het bedrijf, kwam de award in ontvangst nemen.

Lees verder onder de foto.

Randstad bekroonde Van Moer Logistics als de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector.
Randstad bekroonde Van Moer Logistics als de meest aantrekkelijke werkgever van de transportsector. (c) ProMedia

De Croo

Ook premier Alexander De Croo kwam poolshoogte nemen van de evoluties in de transportsector. Gevraagd naar de elektrificatie van het wegvervoer, benoemde hij het als een van dé thema’s voor een volgende regering. “Ik denk dat iedereen het er over eens is dat er nood is aan een duurzaamheidstransitie, maar die moet ook economisch rendabel zijn. Ik begrijp dat vanuit de industrie de vraag komt dat ze ofwel meer tijd moeten krijgen of dat als het sneller moet gaan er nood is aan steunmaatregelen.”