SHV zet Nederlandse hijskampioen Mammoet in de etalage

Nieuws, Wegtransport
Julie Desmet
Bioreactoren ArcelorMittal vervoerd door Mammoet
Bioreactoren ArcelorMittal vervoerd door Mammoet © ArcelorMittal

SHV, de moedermaatschappij van het Nederlandse kraan- en zwaartransportbedrijf Mammoet, heeft aangekondigd dat het een nieuwe eigenaar voor Mammoet zoekt. Het bedrijf van de familie Fentener wil zich concentreren op andere activiteiten.

SHV nam de beslissing tot verkoop als onderdeel van een ‘strategische heroriëntatie’. “We hebben besloten dat het niet de beste manier is om alle acht groepen tegelijkertijd te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel en ambities”, schrijft SHV in een nieuwsbericht op zijn website.

Ondernemersgeest

“Mammoet heeft bewezen een sterk en succesvol bedrijf te zijn”, klinkt het. “Om Mammoet in staat te stellen zijn groeistrategie voort te zetten, zet SHV zich in om een nieuwe eigenaar te vinden die de vereiste investeringen wil doen, de medewerkers van Mammoet ten volle wil inzetten en de sterke ondernemersgeest wil bevorderen.”

Windmolens

In de komende jaren wil Mammoet, dat wereldleider is in zwaar hijswerk en transport, investeren in materieel met een hoge capaciteit. Dat zal worden ingezet ter ondersteuning van de wereldwijde energietransitie, in het bijzonder in de offshore windindustrie.

SHV Holdings is een groot Nederlands concern en het grootste familiebedrijf van Nederland. Het is een gediversifieerd bedrijf, met activiteiten op het gebied van energie, groothandels, diervoeding, beleggen en zwaar transport. SHV telt bijna 57.000 werknemers wereldwijd en is actief in ruim 50 landen.

Atoomonderzeeër

Mammoet maakt al sinds 2006 deel uit van SHV en is met ruim zesduizend werknemers goed voor een omzet van ongeveer een miljard euro per jaar. De onderneming verwierf begin deze eeuw wereldwijde bekendheid door samen met het Rotterdamse bergingsbedrijf Smit de Russische atoomonderzeeër Koersk boven water te takelen. 

Eind 2022 maakte Mammoet bekend dat het zal meewerken aan het grootste windmolenpark op zee ter wereld. Mammoet werd door windmolenproducent General Electric geselecteerd voor hijs- en transportdiensten bij de aanleg van Dogger Bank Wind Farm.

SHV zet Nederlandse hijskampioen Mammoet in de etalage – Flows

SHV zet Nederlandse hijskampioen Mammoet in de etalage

Nieuws, Wegtransport
Julie Desmet
Bioreactoren ArcelorMittal vervoerd door Mammoet
Bioreactoren ArcelorMittal vervoerd door Mammoet © ArcelorMittal

SHV, de moedermaatschappij van het Nederlandse kraan- en zwaartransportbedrijf Mammoet, heeft aangekondigd dat het een nieuwe eigenaar voor Mammoet zoekt. Het bedrijf van de familie Fentener wil zich concentreren op andere activiteiten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login