Containertransporteur Eskatrans neemt De Backer Transport over

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
De Backer Transport
De Backer Transport © De Backer Transport

Containervervoerder Eskatrans uit Turnhout heeft zijn sectorgenoot De Backer Transport uit Merksplas overgenomen. Met de overname wil Eskatrans zich verder lokaal verankeren in de Kempen.

Eskatrans is in 2023 twintig jaar actief in het vervoer van zeecontainers in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De vloot bestaat uit 76 trekkers en 117 opleggers. “We zijn verheugd dat we de activiteiten van De Backer Transport verder kunnen zetten. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en is ook actief in het containervervoer. De zaakvoerder had geen opvolging en bekeek daarom de mogelijkheden”, zegt Steven Meeus, zaakvoerder van Eskatrans. “De Backer is hoofdzakelijk actief in dezelfde regio, wat voor ons zeker een pluspunt is. Het is net dat lokale waar we sterk in zijn en dat we verder uitbreiden.”

Nieuwbouwproject

Eskatrans is ook volop bezig met een nieuwbouwproject dat in de steigers staat. “We zullen daar op korte termijn beschikken over een ruimte om containers te stockeren zodat we onze lokale klanten nog beter kunnen bedienen en minder hinder ondervinden van de files van en naar Antwerpen”, aldus Meeus. “We zullen onze terminal ook openstellen voor andere vervoerders die bijvoorbeeld problemen hebben met de ‘yard opening’. Ze kunnen dan hun containers bij ons inleveren en wij brengen ze vervolgens naar de haven. Het uitwisselen van containers behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we stockage aan voor volle en lege containers.”

Lokale verankering

De Backer Transport ging om dezelfde reden als Eskatrans in zee met zijn nieuwe partner: lokale verankering. “Er zijn veel chauffeurs uit de streek en gemeenschappelijke klanten waarmee we al jaren samenwerken. Ik heb gedurende het traject gemerkt dat we dezelfde visie hebben”, zegt Fred De Backer van De Backer Transport. Hij blijft aan boord om de transitie naar een eengemaakt bedrijf mee in goede banen te leiden.