Nikola roept alle geleverde trucks terug

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
20220919 Nikola Tre
E-truck Nikola © Nikola

De Amerikaanse vrachtwagenconstructeur Nikola roept alle 93 batterij-elektrische trucks die het tot nu toe heeft gebouwd, terug. Een onjuiste installatie van de veiligheidsgordels kan de bescherming van inzittenden bij een botsing verminderen. 

Nikola importeert cabines uit Italië, waar ze worden gebouwd door productiepartner IVECO, die verantwoordelijk is voor het defect. Tijdens een afleveringscontrole bij een dealer deze zomer ontdekte een Nikolamedewerker dat de schouderverankering van de veiligheidsgordel aan passagierszijde was losgekoppeld. Nikola bracht IVECO daarvan op de hoogte, die zei dat het eindkoppel van de schoudergordel van de passagier niet volgens de specificaties was geïnstalleerd. 

Nieuwe tegenslag

Nikola zal de onderdelen van de veiligheidsgordelverankering en de versteller op alle voertuigen gratis vervangen, maar het nieuws is wel een nieuwe tegenslag voor de geplaagde vrachtwagenconstructeur. In New York loopt op dit moment het fraudeproces tegen Nikola-oprichter Trevor Milton. Op de beurs krijgt het aandeel van Nikola klappen.