Dode bij ongeluk met busje in Terneuzen dat vanaf kade water in rijdt

Nieuws, Transport
Adrie Boxmeer
De brandweer takelt het busje uit het water
De brandweer takelt het busje uit het water © HVZeeland

Bij een ongeluk met een busje dat vanochtend in de Buitenhaven in Terneuzen van de kade is gereden, viel een dode. Het scheepvaartverkeer tussen de Westerschelde en de haven van Gent was een tijd gestremd. Het sluizencomplex is nog afgesloten.

Update 13.55 uur

Het busje was vanochtend rond 9.00 uur door een nog onbekende oorzaak van de kade afgereden en kwam via het dek van een binnenvaartschip in het water terecht. Omstanders zagen vijf van de zes passagiers in het water liggen en hebben ze aan wal geholpen. Ze zijn daarna naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. De zesde passagier zat gekneld in het busje en kon niet worden bevrijd. Hij is inmiddels overleden.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor het incident. Het scheepvaartverkeer tussen de Westerschelde en de haven van Gent is op dit moment gestremd en het sluizencomplex afgezet. Door de stremming moesten diverse schepen aan weerszijden van de sluizen voor anker gaan. Op de Westerschelde ging het onder meer om het roroschip ‘Primula Seaways’ van DFDS Seaways, dat onder Deense vlag vaart en van Göteborg onderweg is naar Gent. Ook op het Kanaal van Gent naar Terneuzen werden een groot aantal schepen opgehouden. Het scheepsvaartverkeer is inmiddels na de middag weer hervat

Door het ongeluk zijn de wegen over het sluizencomplex nog afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel.

Adrie Boxmeer