VoloDrone maakt historische eerste vlucht in Hamburg (+video)

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren
Volodrone in Hamburg
Volodrone in Hamburg © Volocopter

Volocopter en DB Schenker hebben dinsdag in Hamburg de eerste openbare vlucht van een VoloDrone uitgevoerd. De vlucht duurde maar drie minuten, maar is wel een mijlpaal in de ontwikkeling van deze drone voor vrachtververvoer.

De vlucht gebeurde tijdens het ITS Hamburg-event voor mobiliteit van de toekomst. De drone vertrok met lading, bereikte een hoogte van 22 meter maakte een korte vlucht boven een beperkt gebied en keerde terug naar de vertrekplaats waar een CargoBike van DB Schenker klaarstond om de goederen op te pikken. De dozen lagen op een pallet dat in het speciale compartiment past. Op onderstaande video kunt u de vlucht en de behandeling van de vracht zien.

Met die demonstratievlucht wilden de partners hun gezamenlijke vooruitgang tonen die ze boekten sinds DB Schenker begin 2020 een strategische investeerder van Volocopter werd.

De VoloDrone is een onbemande, volledig elektrische drone, ontworpen om palletten met een gewicht tot 200 kilogram te vervoeren over een afstand van 40 kilometer. De drone moet volgens de partners ingezet worden waar conventionele transportopties hun grenzen bereiken. 

Philippe Van Dooren