Rhenus verwerft 80% in Wijnands Bulk Care uit Lanaken

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Sascha Hähnke (Rhenus), Thomas Maassen (Rhenus), Harold Wijnands en Miranda Frederiks-Wijnands bezegelen de overname
Sascha Hähnke (Rhenus), Thomas Maassen (Rhenus), Harold Wijnands en Miranda Frederiks-Wijnands bezegelen de overname © Rhenus SE & Co

De Duitse Rhenusgroep breidt zijn activiteiten in de Benelux uit met een meerderheidsbelang van 80% in Wijnands Bulk Care uit Lanaken. Het in 1934 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het transport en de opslag van bulk en stortgoed.

Wijnands brengt niet alleen zijn grote regionale knowhow in. Het bedrijf heeft ook voertuigen met een unieke koel- en kipuitrusting. “De voor deze markt specifiek uitgeruste voertuigen garanderen in dit segment een bijzondere productmix”, zegt Thomas Maassen, manager van Rhenus Transport.

West-Europa

Het in 1934 opgerichte Wijnands Bulk Care is gevestigd in Lanaken en voert voornamelijk transporten uit in West-Europa. De focus ligt daarbij op bulktransport voor de Europese staal-, chemie-, recycling- en keramische industrie. Speciaal voor de gelatine-industrie beschikt het bedrijf over koelkippers. Dagelijks zijn een zestigtal vrachtwagens onderweg. Het bedrijf beschikt bovendien over een eigen laad- en loskade langs het Albertkanaal.

Geen opvolging

“Omdat er geen opvolging binnen ons bedrijf was, waarborgen we op die manier de continuïteit van onze onderneming. Wij hebben in Rhenus-Retrans zowel een financieel als strategisch sterke partner gevonden waardoor wij onze diensten kunnen uitbreiden. Rhenus wil onze nichemarkt verder ontwikkelen”, zegt directeur Harold Wijnands. Hij zal in de bedrijfsleiding worden bijgestaan door Sascha Hähnke van Rhenus Transport. Mededirecteur Miranda Frederiks-Wijnands trekt zich terug uit het bedrijf.

“We zien in Wijnands een ideale partner en een uitstekende aanvulling van ons logistiekaanbod in de Benelux”, zegt Hähnke. 

Koen Heinen