Uitkijken voor vele wegwerkzaamheden rond Antwerpen dit weekend

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
File Ring Antwerpen
File Ring Antwerpen © Bart Timperman

Het is dit weekend uitkijken voor extra verkeershinder rond Antwerpen voor wie de snelweg moet nemen. Er wordt vooral ’s avonds en ’s nachts gewerkt op verschillende werven. Onder meer op de Antwerpse Ring, op de E313 en de E34 (Waaslandhaven-Oost).

Op de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Wommelgem wordt er dit weekend verder gewerkt aan de vernieuwing van de brugvoegen op zaterdag 18 en zondag 19 september. Het verkeer richting Hasselt moet wel rekening houden met hinder ter hoogte van het afrittencomplex Wommelgem. Overdag moet het verkeer er over twee rijstroken passeren. ’s Nachts wordt dat teruggebracht tot één rijstrook. Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er geen hinder. Ook het daaropvolgende weekend wordt er nog gewerkt.

Waaslandhaven-Oost (E34)

Volgend weekend wordt de nieuwe afrit 8 Waaslandhaven-Oost op de E34 in gebruik genomen. Door de aanpassing van de huidige situatie is er hinder vanaf vandaag vrijdag 17 september tot zondagvoormiddag 19 september. Een volledig overzicht van de beperkingen en aanpassingen leest u in dit artikel.

Borgerhout

Ook op de Antwerpse ring tussen de Posthofbrug en Borgerhout worden er dit weekend nachtelijke werken uitgevoerd. Nieuwe groeven in het wegdek moeten er de geluidshinder verminderen. Het aantal rijstroken dat wordt ingenomen, varieert naargelang het tijdstip en de precieze locatie van de werken. De op- en afritten van het complex Borgerhout blijven tijdens de nachtelijke werken altijd bereikbaar. De werken starten telkens om 21.00 uur. De werken duren nog tot midden oktober.

Yannick De Spiegeleir