Zaakvoerders ACT International eren overleden vader met 200e truck

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
ACT Group - 200e trekker eerbetoon aan vader
ACT Group – 200e trekker eerbetoon aan vader © ACT Group

Mehmet en Mustafa Guluser van het Antwerpse containertransportbedrijf ACT International eren met de 200e truck van hun vloot hun overleden vader Ali. De beeltenis van hun vader siert de achterzijde van de trekker.

ACT Group, voluit Antwerp Container Transport en opgericht in 2011, kan een mooi parcours voorleggen. Zo nam het bedrijf van de familie Guluser begin dit jaar nog alle concessies van de terreinen van transport Joosen aan de Bellestraat in de Antwerpse haven over.

Babam

“Onze familie draait al verschillende generaties mee in de transportsector. Mijn vader trad in de voetsporen van mijn grootvader en startte in 2001 met een transportbedrijf in België. Tot aan zijn dood in 2016 maakte hij ook deel uit van ACT. Hij heeft het bedrijf mee opgericht”, zegt Mehmet Guluser. “Met deze trekker, een Scania S650 én nummer 200 van onze vloot, willen we de nagedachtenis aan hem eren. Het opschrift ‘Babam’, dat het interieur en exterieur siert, is Turks voor ‘mijn vader’.”

ACT International beschikt intussen al over een vloot van 221 trekkers laat Mehmet Guluser optekenen. De groep dankt zijn groei naar eigen zeggen aan het feit niet verlegen te zijn om lange afstanden af te leggen. Zo doet ACT ook verdere bestemmingen zoals Hongarije, Zweden en Italië aan.”

Yannick De Spiegeleir