Meers Transport lijft Gebroeders Crijns in

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Meers Transport neemt Gebroeders Crijns over
Meers Transport neemt Gebroeders Crijns over © Meers Transport

Transportgroep Meers uit Lanaken neemt Gebroeders Crijns uit Maasmechelen over. Beide bedrijven behouden hun naam en blijven zelfstandig functioneren.

Meers Transport nam de voorbije jaren al verschillende andere transportbedrijven over, waaronder bulkvervoer Marc Hermans in april vorig jaar en Kusters Transport twee jaar geleden. Ook Gebroeders Crijns hoort voortaan dus tot de groep uit Lanaken. 

Het logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns bestaat al meer dan 45 jaar. Marc en Peter Crijns staan als derde generatie aan het roer. Vermits er binnen de familie geen opvolging is, zochten Marc en Peter al langer naar een manier om de continuïteit en toekomst van hun bedrijf te verzekeren. De overname door groep Meers moet dat mogelijk maken.

“Voor ons is het belangrijk dat Gebroeders Crijns in zijn huidige vorm kan blijven bestaan. De samenwerking met groep Meers geeft hierin zekerheid op lange termijn”, zegt Peter Crijns, zaakvoerder van Gebroeders Crijns. Het Maasmechelse bedrijf breidde zijn vloot onlangs nog uit naar 42 trekkers.

Sterkere positie

De transportbedrijven willen op basis van hun samenwerking nog beter tegemoetkomen aan de toenemende verwachtingen van de klanten. “De samenwerking biedt een oplossing én creëert een sterkere positie voor beide bedrijven”, stelt Xavier Meers, CEO van groep Meers.

Voor de medewerkers, klanten en leveranciers van zowel Gebroeders Crijns als groep Meers zal er in de praktijk weinig veranderen. Beide bedrijven blijven ook in de toekomst zelfstandig functioneren en behouden hun naam en bedrijfsuitstraling. De klanten kunnen op de huidige services van de transportbedrijven blijven rekenen.

Yannick De Spiegeleir