CPu-aanmelding voormiddag lang plat door technisch probleem

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Containers
Containers © Bart Timperman

Het aanmeldsysteem voor de Certified Pick up van containers in de Antwerpse haven kampte deze donderdagvoormiddag met technische problemen. Die zijn inmiddels opgelost. De oorzaak van de problemen wordt nog onderzocht.

Het aanmeldsysteem voor de Certified Pick up van containers in de haven van Antwerpen is deze donderdag het grootste deel van de voormiddag buiten werking geweest. Dat bevestigen bronnen uit de sector aan Flows. Het was voor transporteurs niet mogelijk het systeem, dat begin deze maand een nieuwe fase inging, te raadplegen. Als oplossing werd gewerkt met het ‘oude’ systeem van pincodes. CPu is evenwel bedoeld om het pincodesysteem op termijn helemaal te vervangen. Op 1 november 2021 is het over en uit voor de pincodes. In transportmiddens rijst dan ook de vraag of dit incident te wijten is aan kinderziektes of een structureel probleem. 

Rond het middaguur waren volgens onze informatie de problemen opgelost. NxtPort en Port of Antwerp werden om toelichting gevraagd. Geen van beide bedrijven kon of wilde een toelichting geven.

Michiel Leen