BCTN wisselt van eigenaar: van Amerikaans naar Brits investeringsfonds

Nieuws, Transport
Koen Heinen
De terminal BCTN in Meerhout
Terminal BCTN in Meerhout © BCTN

Terminal- en binnenvaartoperator BCTN is overgenomen door het Britse investeringsfonds Infracapital. Dat neemt de totaliteit van de aandelen over van het Amerikaanse Alinda Capital Partners.

De Nederlandse terminal- en bargeoperator BCTN werd in 1987 opgericht maar werd in 2012 overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Alinda Capital Partners. “Zij hebben ons tot het bijzondere niveau gebracht waar we nu staan. Zo’n investeringsfonds blijft niet voor eeuwig. Voor onze volgende groeifase gingen we daarom op zoek naar een nieuwe partner en die hebben we gevonden in het Britse Infracapital dat onder meer ook investeerder is in verschillende terminals in Noord-Italië”, zegt David Huybrechts, commercial manager van BCTN.

Infracapital

Het Britse Infracapital is een onderdeel van M&G Plc., een Europese beleggings- en investeringsgroep. Infracapital beheert zo’n 6,5 miljard pond aan klantenkapitaal verspreid over zes fondsen. Het investeert in BCTN om ook in de toekomst duurzame en kostenefficiënte oplossingen te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat het bedrijf goed gepositioneerd is toekomstige groeiopportuniteiten aan te grijpen.

BCTN

BCTN is de grootste terminaloperator in de Benelux met een netwerk van acht terminals waarvan drie in België: in Meerhout, Beringen en Geel. Een vierde terminal in Lommel is in ontwikkeling. De terminal in Meerhout is de grootste inlandterminal van de Benelux. Het terminalnetwerk staat in verbinding met de zeehavens, Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge met regelmatige binnenvaartdiensten.

Koen Heinen