Gilbert De Clercq breidt vloot uit met 27 trailers

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Opleggers Gilbert De Clercq
Opleggers Gilbert De Clercq © Van Hool

Transportbedrijf Gilbert De Clercq uit Temse investeert in 27 nieuwe opleggers en aanhangwagens van Van Hool. “De uitbreiding van de vloot is zeer welkom door de drukte op de markt”, zegt Sven Beeusaert, CTO van De Clercq.

De Clercq heeft momenteel al 450 trailers in eigen beheer voor zijn nationale en internationale klanten en daar komen er nu nog 27 stuks bij. “Het gaat om standaard schuifzeilopleggers, LZV-opleggers (langere en zwaardere vrachtwagens), wipkarren en Joloda-trailers. Van Hool blinkt uit in maatwerk, maar het is ook de eerste keer dat we schuifzeilopleggers bij hen hebben besteld”, zegt Beeusaert.

Drukte

De uitbreiding van de vloot is welkom. “De drukte op de vervoersmarkt is groot”, weet Beeusaert. “We krijgen heel wat vragen van onze klanten voor extra volume, maar ook nieuwe, potentiële klanten dienen zich aan. De industrie trekt zich opnieuw op gang en er is een grote vraag naar goederen. Bedrijven die een tijdje hebben stilgelegen, zijn opnieuw gestart met het aanvullen van hun stock.”

Ook bij Van Hool bevestigen ze dat het druk is op hun afdeling voor industriële voertuigen. “De logistiek heeft niet stilgelegen tijdens corona. Er is veel vraag en een beperkt aantal onderdelen kan niet altijd tijdig geleverd worden, maar het is niet onoverkomelijk”, zegt Dirk Snauwaert, public relations manager van Van Hool.

Yannick De Spiegeleir