Schenk integreert Eikelenboom in Tanktransport Thys

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren
Trekker Thys en Eikelenboom
Trekker Thys en Eikelenboom © Schenk Tanktransport

Schenk Tanktransport neemt de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom European Food Transport over. De activiteiten van Eikelenboom worden geïntegreerd in Tanktransport Thys (Antwerpen), de Food & Feed-divisie van Schenk.

Eikelenboom heeft vestigingen in Amsterdam, Bergen op Zoom en Ardooie (Transport Bevernaegie). Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van vloeibare voedingsproducten en veevoeders in de Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. Het beschikt over een wagenpark van zestig trekkers, negentig tankopleggers en diverse tankcontainers. De omzet van die transportactiviteiten bedraagt zo’n 10 miljoen euro.

Schenk Tanktransport, met hoofdzetel in Papendrecht (nabij Dordrecht), en Eikelenboom hebben een principeakkoord bereikt om het personeel, het wagenpark en de commerciële afspraken met betrekking tot de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom in Nederland en België over te nemen. De overdracht gebeurt naar verwachting op 1 juli 2021.

Integratie

Schenk Tanktransport heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De jaaromzet is 215 miljoen euro. In België heeft het bedrijf drie dochters: Schenk Tanktransport nv, Schenk Liquid Logistics en Thys Tanktransport (dat het in 2018 overnam). De kernactiviteiten zijn het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De operationele activiteiten van Eikelenboom zullen geïntegreerd worden in Tanktransport Thys. Dat is de gespecialiseerde afdeling van Schenk voor het vervoer van vloeibare Food & Feed-producten. 

“Na de integratie ontstaat een sterke Food & Feed-transportactiviteit binnen Schenk met een omzet van meer dan 20 miljoen, waarin meer dan 100 medewerkers actief zullen zijn”, meldt het bedrijf. “Albert Eikelenboom gaat mee in de nieuwe organisatie om de commerciële relaties en slagkracht in stand te houden.” 

Cleaning

De drie reinigingsstations van Eikelenboom Cleaning in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie, maken geen onderdeel uit van de overname. Ary Eikelenboom blijft verantwoordelijk voor de rest van de Eikelenboomorganisatie.

Philippe Van Dooren