Danser verbindt Zeebrugge met intermodale netwerk

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Danser verbindt Zeebrugge met zijn intermodale netwerk via het kanaal Gent-Brugge
Danser verbindt Zeebrugge met zijn intermodale netwerk via het kanaal Gent-Brugge © Danser Group

Binnenvaartoperator Danser heeft Zeebrugge opgenomen in zijn intermodale netwerk omwille van zijn verhoogde containeractiviteiten in de kusthaven. Met diverse schepen uit de vloot wordt de haven aangelopen via het kanaal Gent-Brugge.

Met de regelmatige binnenvaartverbinding verhoogt volgens Danser de interconnectiviteit tussen Zeebrugge, de zeehavens Antwerpen en Rotterdam, North Sea Port en het hinterland. Diverse schepen binnen de bestaande vloot zijn gezien de beperkte afmetingen van de vaarweg, geschikt om op het kanaal te worden ingezet.

De operator biedt al hoogfrequente verbindingen van en naar Antwerpen en Rotterdam. Verder worden Noord-Frankrijk en andere watergebonden inlandterminals binnen het achterlandnetwerk van Danser via hub-locaties aangesloten.

125.000 vrachtwagenkilometers

Met de nieuwe verbinding konden in een periode van vier weken al 125.000 vrachtwagenkilometers vermeden worden.

Koen Heinen