Ibrahim Kalmaz krijgt eerste prijs voor truckveiligheid

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren

De circa 2.000 laureaten ondertekenden vorig jaar het Truckveiligcharter, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de Vlaamse overheid om transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders te engageren voor veiliger wegtransport.

Deelnemende chauffeurs en transportondernemingen engageren zich om jaarlijks minstens zeven zelfgekozen actiepunten na te komen. Chauffeurs kunnen er bijvoorbeeld over waken dat ze voldoende fit en uitgerust achter het stuur zitten, werkgevers kunnen zorgen voor haalbare rittenschema’s en een correct onderhoud van het vrachtwagenpark. Ieder jaar vullen ze een zelfevaluatie in om aan te tonen dat ze hun engagementen in de praktijk brengen. Als dat het geval is, komen ze in aanmerking voor het Truckveiliglabel.

Het afgelopen jaar telde het Truckveiligcharter meer dan 3.300 ondertekenaars, waaronder 3.237 chauffeurs en 102 transportbedrijven. Daarvan voldeden 1.947 chauffeurs en 51 ondernemingen aan de criteria voor bekroning met het Truckveiliglabel. Naast de speciale vermelding voor Ibrahim Kalmaz en Van Gansewinkel, waren er eervolle vermeldingen voor GOBO Transport & Logistics (Lanaken), Van Dievel (Mechelen), Nauwelaerts (Koningshooikt) en Frank Van den Heuvel, vrachtwagenchauffeur bij Distrilog (Willebroek).

Ze kregen het label overhandigd namens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op de Transport & Logistics Awards in Brussel.

Philippe Van Dooren

Ibrahim Kalmaz krijgt eerste prijs voor truckveiligheid – Flows

Ibrahim Kalmaz krijgt eerste prijs voor truckveiligheid

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren

De circa 2.000 laureaten ondertekenden vorig jaar het Truckveiligcharter, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de Vlaamse overheid om transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders te engageren voor veiliger wegtransport.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.