DB wil mes zetten in tewerkstelling DB Schenker Rail

Nieuws, Transport
Koen Heinen

De spoormaatschappij zegt dat het om voorlopige denkpistes gaat, die nog niet in de raad van bestuur besproken zijn. Er zouden ook een 500-tal posten bij verladers op het spel staan, waardoor evenveel klanten verloren zouden gaan.

Feit is dat DB al geruime tijd zijn winst ziet teruglopen. De goederenafdeling DB Schenker Rail leed in de eerste helft van dit jaar nog een verlies van 74 miljoen euro. Vorig jaar eindigde deze divisie ook al in het rood. Ze stelt in totaal 31.000 mensen tewerk.

DB-topman Rüdiger Grube had eerder al een ingrijpende reorganisatie van de groep aangekondigd. De definitieve plannen zullen pas in december bekendgemaakt worden.

De spoorbond EVG vreest eveneens voor drastisch banenverlies en noemt de sanering een ‘transportpolitieke bankroetverklaring’.