Rhenus neemt belang in Oostenrijkse spooroperator LTE

Nieuws, Transport
Koen Heinen

LTE Logistiek is een 100% dochterbedrijf van Graz-Köflacher Bahn und Busbetrieb (GKB). Beide partijen bereikten al in juni een overeenkomst over de overname van 50% van het aandelenkapitaal, maar die moest de goedkeuring krijgen van de Duitse mededingingsautoriteiten.

Door de overname kan Rhenus Rail zijn aanwezigheid in een zevental Europese lidstaten versterken. LTE beschikt immers over spoorlicenties in Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Roemenië, Polen en Nederland. Rhenus zelf beschikt over licenties in verschillende Oost- en Zuidoost-Europese landen. Het neemt ook 32 locomotieven en een groot aantal wagons over.

Na het groen licht van de Duitse mededingingsautoriteiten, zal de overname mogelijk nog in andere lidstaten goedgekeurd moeten worden.