ECS viert 20-jarig bestaan met records en containerspektakel

Nieuws, Transport
Koen Heinen

Om de verjaardag in stijl te vieren, plant de in FCL-vervoer gespecialiseerde onderneming een vier dagen durend spektakel, van 1 tot en met 4 oktober. Daarbij staat de container centraal. Tegelijkertijd worden ook enkele goede doelen gesteund, waaronder African Drive, Ocean Cleaning en Zonta.

ECS viert dit jaar niet enkel zijn twintigjarig bestaan, maar 2015 is tevens het jaar van een aantal records. Zo verwacht de onderneming een winstgroei met 15% op een omzet van meer dan 260 miljoen euro. De ebitda zou meer dan 20 miljoen euro bedragen. Het aantal FCL-ladingen dat per dag vervoerd wordt, is gestegen tot meer dan duizend en het aantal werknemers klom tot meer dan 800. Dit jaar wordt bovendien voor meer dan 30 miljoen geïnvesteerd in onder meer een nieuw kantorencomplex in de logistieke hotspot Venlo en in een optimalisering van de software.

ECS European Containers draagt Corporate Social Responsibility (CSR) hoog in het vaandel en maakt waar mogelijk dan ook gebruik van shortsea (VK, Ierland, Baltische staten, Griekenland en Turkije) en spoor (Italië, Polen, Oostenrijk, Hongarije, Turkije). Voor de last mile beschikt het over een vloot van 1.000 trucks, waarvan ruim 350 in eigendom.

De onderneming heeft een vloot van 6.000 standaardcontainers en 1.000 koelcontainers.