BCTN en Danser starten dienst voor continentale vracht op de Rijn

Nieuws, Transport
Koen Heinen

Via de nieuwe dienst wordt Oost-Nederland op regelmatige basis verbonden met Zwitserland, Zuid-Duitsland en Noordoost-Frankrijk. De dienst heeft op de Bovenrijn als bestemmingen Straatsburg, Ottmarsheim, Weil am Rhein en Basel.

Voor de continentale dienst hebben beide partners 45’ pallet wide high cube containers aangekocht.

De terminals van BCTN staan dagelijks in verbinding met de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. Ook de inland terminal van Meerhout maakt sinds 2013 deel uit van het BCTN-netwerk.  De terminal in Nijmegen (foto) fungeert tevens als ‘Antwerpen hub’ voor de ‘Nijmegen Barge Link’ van Danser en BCTN, die Antwerpen vier maal per week verbindt met Nijmegen, Hengelo, Venray en Venlo.

Danser Group beschikt over een eigen vloot schepen waaronder het eerste LNG containerbinnenvaartschip en vervoert jaarlijks 1 miljoen teu per barge en spoor tussen de zeehavens in België en Nederland en het Europese hinterland. In 2013 nam de groep de containeractiviteiten van CFNR over.