LCAG en ANA Cargo nu ook samen tussen Europa en Japan

Nieuws, Transport
Marcel Schoeters

De eerste fase van het gezamenlijke initiatief ging begin december van start vanuit Japan naar Europa. De samenwerking bestaat in het delen van de respectieve netwerken en de afhandelingcentra. Volgens de CEO van LCAG, Peter Gerber, zijn er aldus tot en met eind  april al meer dan 800 extra zendingen vervoerd, met een gezamenlijk gewicht van 940 kilo.

De samenwerking tussen Europa en Japan start met klanten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk. De andere Europese landen worden stapsgewijze geïntroduceerd. Momenteel verbinden de vluchten van beide maatschappijen Frankfurt, München, Düsseldorf, London Heathrow, Paris CDG en Wenen met Tokio Narita, Tokio Haneda, Nagoya en Osaka.