Rhenus neemt binnenvaartbevrachting van CFNR over

Nieuws, Transport
Koen Heinen

Volgens Patrice Haegy (foto), voorzitter van de raad van bestuur van CFNR, gaat het om de overname van het handelsfonds van de bevrachtingsactiviteiten. De transactie omvat de kantoren in onder meer Thionville, Duinkerke, Straatsburg, Dordrecht, Kehl, Ludwigshafen en Antwerpen. Het personeel maakt mee de overstap.

Enkele jaren geleden verkocht CFNR al zijn containerbinnenvaartactiviteiten aan Danser en begin dit jaar liet het zijn filiaal CFND dat actief is op de Donau in Servië, eveneens over aan Rhenus.

Wat momenteel nog overblijft bij CFNR zijn volgens Haeghy de havensites, zoals die van Deschieter in het Belgische Ghlin.

Vloot

De Franse groep beschikt ook over een uitgebreide vloot, maar die is, voorlopig althans, niet in de deal betrokken. Haeghy sluit niet uit dat die in de toekomst ook wordt overgenomen. Hij zegt blij te zijn met Rhenus een partner gevonden te hebben die de binnenvaarttraditie van het bedrijf kan verderzetten en die het personeel een langetermijn perspectief kan bieden. Volgens de voorzitter zullen in de komende weken en maanden meer details omtrent de overname bekend gemaakt worden. De transactie moet overigens nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Versterken

Thomas Maassen, ceo van Rhenus Port Logistics, zegt met de overname de activiteiten van de groep in Noord- en Oost-Frankrijk en langs de Rijn en de Moesel te willen versterken. Volgens hem vullen de activiteiten van CFNR die van Rhenus aan, aangezien een belangrijk deel van de activiteiten van de Duitse groep bestaan uit verscheping van dry cargo vanuit Frankrijk naar diverse Europese bestemmingen.  

Rhenus stelt wereldwijd 25.000 mensen tewerk in meer dan 460 locaties en realiseert een omzet van 4,2 miljard euro.